Ook dat nog… Corona-uitbraak in de vakantiehel van nieuwe SBS-ster Peter Gillis

0

Het zit de nieuwe SBS-ster Peter Gillis niet echt mee. De eerste aflevering van de SBS6-realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa met peetvader Peter in de hoofdrol is nog geen dag oud of asielzoekers op Parelstrand, een Belgisch vakantiepark van Gillis’ Oostappen Groep, zijn besmet geraakt met het Covid-19-virus. En op zijn modelpark Prinsenmeer, werd vandaag het lichaam van een 28-jarige man uit het water gehaald.

In het vakantiepark van Gilles in het Belgische Lommel zijn vier vluchtelingen in quarantaine geplaatst omdat zij corona hebben opgelopen. In Lommel hebben 900 vluchtelingen een dak boven hun hoofd kregen. Voor 18 euro, per persoon, per nacht werden gezinnen en families in stacaravans ondergebracht, op een apart deel van Gillis’ vakantiepark. Onderkomens die prima zijn om een paar dagen vakantie te vieren, maar absoluut niet geschikt voor permanente bewoning, vinden vaste vakantievierders op Parelstrand, zo weet Quotenet. ‘Als het warm is rol je uit je snikhete caravan en in de winter bevriezen de leidingen,’ aldus een jaargast, die uit angst voor mogelijke represailles van Gillis anoniem wilde blijven.


Gillis ontving alleen al op Parelstrand zo’n €4 miljoen per jaar uit de asielzoekersopvang, zo schreef hij zijn vaste vakantiegasten recent in een nieuwsbrief. En dat komt nog bovenop, zo schrijft Quotenet, de miljoenen die de vakantieparkmagnaat kreeg uit de opbrengsten van de, vaak illegale, huisvesting van arbeidsmigranten. Uit onderzoek van Quote blijkt dat Gillis in de afgelopen zes jaar minstens €120 miljoen euro ving van arbeidsmigranten en minstens €18 miljoen van asielzoekers.

De site meent ook dat op TV gillis modelpark en rijkdom in beeld komen, maar dat Parelstrand verpauperde en een ware vakantiehel werd. Gillis zelf rijdt rond een grote Rolls Royce en woont, samen met zijn dertig jaar jongere vriendin, in een miljoenenvilla.


De grote vraag die de FIOD, die een onderzoek is begonnen naar het bedrijf van Gillis, zich waarschijnlijk stelt, is waar die miljoenen van de ondergebrachte asielezoekers zijn gebleven. In de jaarstukken van Gilles Nederlandse en Belgische parken zijn ze, volgens Quotenet, niet terug te vinden.

En daar is nu een Coronaprobleem bijgekomen. Volgens de Belgische opvanginstantie Fedasil, die het asielzoekersdeel op Parelstrand runt, vertrekken er per dag nu vijftig ontheemden. Er zitten er nog een paar honderd en ook die zouden, voor het eind van de maand weg moeten zijn. De coronapatiënten moeten minstens twee weken in quarantaine.

Op een ander vakantieparkt van Gillis, het Prinsenmeer in Ommel, is vandaag het lichaam van een 28-jarige man uit Someren net voor 12.00 uur uit het water gehaald. Vrijdagavond ronnd rond 17.00 uur kwam de man in de problemen. Volgens directeur Jos Mennen van het Prinsenmeer,  zo meldt De Gelderlander hief de man tijdens het zwemmen ineens zijn hand omhoog en riep hij om hulp. Daarna zakte hij weg in het water. Het zou gaan om een daggast die er met familie en vrienden was.

Vrienden en familie van de man kwamen vanochtend naar het meer. Ook de ouders van de vrouw van het slachtoffer waren er. Volgens een vriend kon de man, een vluchteling uit Eritrea die in Someren woonde, goed zwemmen. Waarom hij plotseling onderging en niet meer bovenkwam, blijft voorlopig een raadsel. De politie meldt dat er sprake is van een ongeluk en doet verder geen onderzoek.

LEES OOK: Zijn de nieuwe Meilandjes, de familie Gillis, bedriegers? ‘Welkom in de Vlaamse vakantiehel van nieuwe SBS-ster Peter Gillis’