OOGGETUIGE: ‘GLENNIS GRACE gaf eerste klap in Jumbo en jutte vervolgens haar knokploeg op tot meer geweld’

0

De advocaat van Glennis Grace mag dan stellen dat de zangeres bij de schermutselingen rond haar zoon Anthony in een Jumbo-supermarkt in de Amsterdamse Jordaan juist een sussende rol vertolkte volgens een ooggetuige deelde de zangeres de eerste klap uit om vervolgens de door haar meegenomen mannen op te jutten het Jumbo-personeel klappen te geven. “Ze zijn bovenop hem gaan zitten en hebben hem in zijn gezicht geslagen. Tot bloedens aan toe.”

‘Ik stond op dat moment gewoon in de winkel,’ vertelt de ooggetuige aan weekblad Story. ‘Ik zag hoe de medewerker die eerder Anthony de winkel had uitgezet door meerdere mannen werd gepakt. Ze zijn bovenop hem gaan zitten en hebben hem in zijn gezicht geslagen. Tot bloedens aan toe. Ze gingen maar door en riepen: We weten wie je bent. We weten waar je woont. We wachten je op en we pakken je straks nog een keer.”


De ooggetuige wilde ingrijpen, maar zag daar toch maar vanaf. “Het ging nog even door mijn hoofd om te zeggen: Hé, doe normaal. Maar ik voelde ook: ze zijn met te veel. En dat laatste vind ik ook zo laf: met zijn allen tegen twee medewerkers in een buurtsuper. Dat zijn gewoon jonge mensen uit de buurt die daar een bijbaantje hebben, hè? Toen die knokploeg binnenkwam, zag je ook hoe het winkelpersoneel uit angst alle kanten op stoof en zich probeerde te verstoppen. Het was vreselijk om te zien.”

Dat Glennis Grace, zoals haar advocaat beweert, een sussende rol gespeeld zou hebben is in ieder geval die ooggetuige niet opgevallen… “Dat viel me zo tegen… Hoe zij daar met een knokploeg binnenkwam en het kennelijk prima vindt hoe haar ‘matties’ twee jonge mensen in elkaar slaan. Dan denk ik: kom op, je bent toch een volwassen vrouw? Zij riep alleen maar: Je zit niet aan kinderen, je blijft met je poten van mijn kind af. Ik heb gehoord en gezien hoe Glennis haar knokploeg aan het opjutten was.”


Die ooggetuige sprak ook met het mishandelde personeel van de Jumbo-vestiging. : Het winkelpersoneel heeft mij verteld dat Glennis de eerste was die de medewerker die het zwaarst is getroffen een klap gaf. Naast Glennis heb ik vijf mensen gezien die meededen. Eén van die jongens stond het gebeuren te filmen met zijn telefoon. Ik heb net een van de twee slachtoffers gesproken. Hij heeft me verteld dat ze in totaal met tien of meer mensen waren. Dat zou ook verklaren hoe het kan dat ze net voordat de politie kwam, weg waren. Er zou iemand op de uitkijk hebben gestaan.’

Glennis Grace (43) is niet meer welkom om een concert te geven in The Harbour Club in Amsterdam. Dat meldt de horecagelegenheid zaterdag in een verklaring. “The Harbour Club distantieert zich ten alle tijde van alle vormen van geweld en ongewenst gedrag. In navolging van onze eerdere berichtgeving en gezien de verder ontwikkelingen hebben wij besloten de programmering van Glennis Grace definitief te schrappen uit de agenda.