Onderzoek dat PVV’er DION GRAUS ex-vrouw dwong tot seks met beveiligers in Tweede Kamer nog altijd niet begonnen

0

Het afgelopen juni aangekondigd onderzoek naar beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van PVV-Kamerlid Dion Graus wacht nog altijd op uitvoering. Zijn ex-vrouw Joyce beschuldigd Graus van het aanzetten tot seks met zijn beveiligers. Dat zou o.a. in het gebouw van de Tweede Kamer zijn gebeurd.

Naar aanleiding van de beschuldigingen vroeg Gaus, een vertrouweling van PVV-leider Geert Wilders, afgelopen juni dat een ’onafhankelijk adviseur integriteit’ van de Tweede Kamer ’een oriënterend onderzoek’ zou doen naar de beschuldigingen van seksuele intimidatie.


Geert Wilders met Dion Graus en Joyce in februari 2018 in de Efteling. Beeld: Facebook Geert Wilders)

In publicaties van NRC en De Telegraaf werd Graus beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Zo zou hij zijn ex-vrouw Joyce hebben aangezet tot seks met zijn beveiliger in het gebouw van de Tweede Kamer.


Navraag van de Telegraaf bij Graus advocaat Machteld Roethof leert dat ondanks haar verzoeken dat nog niet heeft geleid tot een gesprek met Kamervoorzitter Bergkamp. Kamervoorzitter Bergkamp laat de krant weten dat ’de uitnodiging van de voorzitter voor een persoonlijk gesprek met de heer Graus nog altijd staat’. De aanwezigheid van zijn advocaat lijkt het probleem te zijn.

De Rijksrecherche is ook nog bezig met de zaak. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) laat de Telegraaf weten dat er nog onderzoek wordt gedaan naar de meest recente beschuldigingen, nadat er ’aanvullend materiaal ter beschikking is gesteld aan de Rijksrecherche’. “Het dossier van de Rijksrecherche ligt inmiddels bij het OM. Met bestudering en beoordeling daarvan zal nog geruime tijd gemoeid zijn.”

Ex-Vrouw Dion Graus levert bewijs dat zij van PVV-kamerlid werd gedwongen tot seks met zijn beveiligers