Nu zijn nieuwe huis in Martinistad klaar is gaat Arjen Robben (36) weer voetballen bij FC Groningen

0
Het huis van Robben werd ontworpen door Feddeman/Van der Plas
Nu zijn door hem deels zelf ontworpen huis in Groningen klaar is gaat Arjen Robben (36) gaat weer voetballen. De bij Bayern München afgezwaaide voetballer kondigt op de website van FC Groningen aan dat hij er alles aan gaat doen volgend seizoen van de partij te zijn.

‘De club kan in deze periode alle hulp gebruiken om goed door de coronacrisis te komen’, verklaart Robben zijn beslissing op de website van FC Groningen. ‘Zelf heb ik ook meegedaan aan verschillende acties en daarnaast erover nagedacht wat ik nog meer zou kunnen doen voor onze FC. De laatste weken heb ik veelvuldig overleg gehad met mensen binnen de club en misschien nog wel het meest geluisterd naar de actie van de supporters: “Arjen, volg je hart!”… Een terugkeer als speler van FC Groningen. Het begon te kriebelen en nu is het mijn missie. Ik werk aan een comeback als voetballer. Bij de FC. Of dit lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen.’

Robben zal zondag tijdens een persconferentie, waarbij naast de 96-voudig Oranje-international ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zal aanschuiven, een uitgebreide toelichting geven op het traject dat hij momenteel bewandelt.
De terugkeer vsan robben bij Groningen komt preceis op het moment dat zijn nieuwe huis in die stad ook klaar is. In 2014 kocht Robben de kavel van ruim 3500 vierkante meter met daarop een in de jaren zeventig gebouwde villa voor 1,1 miljoen euro om vervolgens het huis van onroerend goed-exploitant Harm Roggen. vrijwel direct te laten slopen.

De nieuwe villa van Robben telt 5 slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben. Ook is er een gastenverblijf, een garage voor twee auto’s, een overdekte fietsenstalling, een buitenkeuken met terras en een biljart/poolruimte. Ook een zwembad ontbreekt niet.


Architect Niels Feddema noemt het huis een ‘statige, klassieke villa met Groningse details’ waarvoor Robben en zijn vrouw zelf al een basisontwerp hadden gemaakt. Feddemain het Dagblad van het Noorden: ‘Ik ken Arjen nog van vroeger uit Bedum, we hebben een paar gezamenlijke vrienden en kennissen en die zeiden telkens tegen Robben: als je ooit nog eens een huis gaat bouwen, moet je bij Niels zijn. Zo is het gegaan.’ Het huis kreeg, op verzoek van Robben en zijn vrouw, een dak van grijze leistenen dak en werd, ook op hun verzoek, gebroken wit gestuukt.

Op 3 december 2000 debuteerde Robben als speler van FC Groningen in de Eredivisie. In de zomer van 2002 maakte de aanvaller de overstap naar PSV, waar hij twee seizoenen zou spelen. Via Chelsea (2004-07) en Real Madrid (2007-09) kwam Robben medio 2009 bij Bayern München terecht en bij de Duitse topclub speelde de Bedummer liefst tien seizoenen. In zijn loopbaan werd hij liefst twaalf keer kampioen en won hij één keer de Champions League.