NPO Radio 1 zet CAROLINE KEYL op straat na kritiek op ‘klimaatactivist’ Carice van Houten

0

NPO Radio 1 zet Caroline Keyl op straat na dat zij in het Mediaforum kritiek heeft geuit op ‘klimaatactivist’ Carice van Houten. Keyl sprak in het Mediaforum van ‘actrices die op de A12 gaan liggen als protest tegen het milieu, maar die vervolgens wel drie keer per maand naar Amerika of Australië heen en weer reizen omdat ze er vriendjes of werk hebben’.

De 76-jarige Catherine Keyl werd telefonisch ontslagen vertelt ze in De Telegraaf. “Ik heb een vervelende mededeling voor je”, kreeg ze van de eindredacteur te horen. “We vinden dat je niet meer moet komen.”


“Nee, ik was niet te oud, zei die dame. Ze wilden alleen nog maar programmamakers in dat forum. Wie voor mij in de plaats kwam? Hanneke Groenteman. Ook geen máker, maar wel met een mening die ze klaarblijkelijk liever horen.”

Keyl denkt te weten waarom ze aan de kant is geschoven. “Ik ben nogal kritisch geweest over de klimaatmaatregelen. Dat is me niet in dank afgenomen.” Vooral haar kritiek op Carice van Houten zou haar niet in dank zijn afgenomen. Keyl sprak in het Madiaforum van ‘actrices die op de A12 gaan liggen als protest tegen het milieu, maar die vervolgens wel drie keer per maand naar Amerika of Australië heen en weer reizen omdat ze er vriendjes of werk hebben’. Duidelijk een verwijzing naar Carice.


“Als je ze er dan naar vraagt, heet dat functioneel reizen. Ja, lekker principieel. Net zoiets als die milieu fanatiekelingen die natuurlijk wel zelf elke dag minstens 20 minuten douchen, omdat ze dat gewend zijn.”