‘Nou, dan neem ik die Turk af en toe in bed’ – Nadège woest op Martien Meiland

0

Nadège is niet blij… (Beeld SBS)

Nadège (53), voormalig huishouster van de familie Meiland, overweegt juridische stappen tegen tegen Martien Meiland, die in zijn boek Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer, haar relatie met een getrouwde man niet alleen aan de grote klok heeft gehangen, maar ook belachelijk maakt. “Die Nadège heeft natuurlijk ook een soort van seksdrang gehad. Dus die denkt; nou, dan neem ik die Turk af en toe in bed,” valt o.a in het boek te lezen.


“Ze heeft wel een soort van man”, beweert Martien in zijn onlangs uitgebrachte boek. “Nou ja, een getrouwde Turk.” Al voegt Erica daaraan toe: “Dat huwelijk geldt niet, zegt ze, want die zijn allemaal uitgehuwelijkt. Ze heeft ons weleens foto’s van die man laten zien.”

Dan doet Martien er nog een schepje bovenop: “Die Nadège heeft natuurlijk ook een soort van seksdrang gehad. Dus die denkt; nou, dan neem ik die Turk af en toe in bed.”


Nadege, die de avonturen van de familie in Nederland, waar ze in het Gelderse Hengelo een woonboerderij hebben gekocht, volgt op internet en die verhalen laat vertalen door Googel translate is not amused over de onthullingen in het boek over haar liefdesleven.

De recent verschenen biografie van Martien Meiland, van de hand van Jan Dijkgraaf, gooit hele hoge ogen in de Besteller top 60. Het boek stoot direct door naar de eerste plaats in het lijstje van meest verkochte boeken in Nederland.

En dat betekent kassa voor. Niet alleen voor de schrijver, maar ook voor de Meilandjes, want het boek wordt  uitgegeven door uitgeverij Osjato die speciaal door de familie Meiland en auteur Dijkgraaf is opgericht. In het boek maakt Martien van zijn hart bepaald geen moordkuil en geeft hij een bijzonder inkijkje in zijn achtergrond.