Nieuwe liefde van RACHEL HAZES, KLAAS OTTO, hoort 2.5 jaar cel tegen zich eisen (baas van een criminele organisatie waar hij de ‘generaal’ van zou zijn geweest)  

0

(Beeld: Instagram)

Was de liefdesverklaring van No Surrender-oprichter Klaas Otto aan Rachel Hazes, ZIJ IS MIJN MEISSIE, een poging om zijn rechters mild te stemmen en die rechters te laten zien dat Otto zijn leven wil beteren aan de zijde van de meest besproken weduwe van ons land? Het openbaar ministerie is in ieder geval niet onder de indruk . Het OM eiste 2.5 jaar cel tegen Otto als baas van een criminele organisatie waar hij de ‘generaal’ van zou zijn geweest.


No Surrender-oprichter Klaas Otto zei maandag in het gerechtshof in Leeuwarden dat hij nooit meer bij een motorclub zal gaan.  Het OM eiste gisteren in hoger beroep een celstraf van 2,5 jaar. Het Openbaar Ministerie ziet No Surrender als een criminele organisatie waar Otto, die de titel ‘generaal’ droeg, leiding aan gaf. Otto ontkent dit. “Ik heb nu een heel ander leven”, aldus Otto (54) in zijn laatste woord. “Ik heb de motorclubs jaren geleden gedag gezegd. Er is niets meer dat op mijn oude leven lijkt.”

Afgelopen weekend maakte Otto bekend dat hij een relatie heeft met Rachel Hazes, de weduwe van zanger André Hazes. Rachel Hazes plaatste zaterdagavond een romantische zoenfoto met Klaas Otto, en schrijft erbij: ‘Geen woorden nodig’. Ook Klaas Otto zette het zoenplaatje op zijn Instagram.


Otto stapte in 2013 op bij motorclub Satudarah en richtte No Surrender op. Volgens het OM werd Otto een dictatoriale leider van een organisatie die zich bezighield met drugshandel en geweld- en vermogensdelicten. Ook ‘captains’ Henk Kuipers uit Emmen en Rico R. uit Hulst worden door het OM  verdacht van leiderschap bij No Surrender. Het OM eist tegen hen celstraffen van respectievelijk twaalf en vier jaar. Het hof doet 16 mei uitspraak.

Otto’s advocaten betoogden dat motorclub No Surrender tot Otto’s vertrek in 2016 zich niet bezig met georganiseerde misdaad. Otto probeerde juist misstanden intern op te lossen, aldus de verdediging. “Toen dat niet lukte, stapte hij op.” Otto vindt dat hem “onrecht” wordt aangedaan doordat van de grondleggers van No Surrender alleen hij wordt vervolgd.

Otto werd in 2018 veroordeeld tot zes jaar cel voor onder meer afpersing, zware mishandeling en witwassen. Deze zaak is ook in hoger beroep. Motorclub No Surrender is sinds 2020 een verboden organisatie.

LEES OOK: Crimineel kopstuk Klaas Otto: ‘Rachel Hazes is mijn meisje’ (maar zijn ‘ex’ Gracia ziet dat toch anders en noemt weduwe ‘Hazes-junkie’)