Nieuwe feiten: Verdachte van overval op Fred van Leer opnieuw aangehouden

0

De man die eind november werd gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij de overval op het huis van Fred van Leer, is weer aangehouden. De politie zegt dat de nieuwe arrestatie te maken heeft met nieuwe feiten en omstandigheden in het onderzoek.

Half december werd bekend dat de verdachte een mogelijk proces in vrijheid mocht afwachten. De rechter achtte het destijds niet nodig om hem in hechtenis te houden terwijl het onderzoek naar de overval voortduurde. Door nieuwe ontwikkelingen in dit onderzoek is hij nu weer opgepakt.


Op 18 november 2020 werd Fred van Leer door twee mannen overvallen. Zij bedreigden de stylist daarbij met een vuurwapen. Hij weerde de overvallers van zich af en raakte hierbij licht gewond. Enkele weken later, op 30 november, werd er een verdachte in de zaak aangehouden.

De verdachte is door de raadkamer van de rechtbank van Rotterdam geschorst wegens gebrek aan ernstige bezwaren en zodoende vrij gelaten. Echter bleef hij wel verdachte in het onderzoek. Gisteren is deze verdachte opnieuw aangehouden wegens nieuwe feiten en omstandigheden in het onderzoek.


Naar de tweede verdachte is de politie nog steeds op zoek. Ten tijden van de overval belde hij aan met een pakketje in zijn handen en droeg vermoedelijk een pruik.

l