Nicol Kremers: 80 uur taakstraf voor weigeren bloedproef

0

(Beeld: CP)

Voormalig Massa is Kassa-ster Nicol Kremers in de rechtbank Breda veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur (waarvan de helft voorwaardelijk) en een rijontzegging van 179 dagen. Nicol had drank op, drugs gebruikt en weigerde toen ze was aangehouden achter het stuur in Waalwijk een bloedonderzoek. Allemaal de schuld van Peter Gillis.


Kremers gaf tijdens haar politieverhoor toe dat ze met te veel alcohol op achter het stuur zat, maar legde de schuld van het ongeval bij haar ex, Peter Gillis. “Bloed prikken doet haar denken aan de keren dat ze haar eigen bloed uit de lakens moest wassen,” zei haar advocaat Sébas Diekstra.

De 33-jarige Brabantse legde de rechter zelf uit dat het scheidingsgevecht en de volgens haar jarenlange mishandelingen van Gillis maakte dat ze met drank en drugs op achter het stuur stapte: “Ik wil nergens onderuit komen, ik had alcohol gebruikt, ik had drugs gebruikt, ik wilde alleen geen bloed meer zien, geen naalden, geen pijn.”


“Ik heb tegen agenten gezegd: rij me maar dood, ik hoef mijn bloed niet nog eens te zien. Ik was toen in paniek. Ik zou in mijn huidige toestand nooit een bloedproef hebben geweigerd. Ik sta nu sterker in mijn schoenen. Maar ik had toen geen keus, ik kon toen niks anders doen dan nee zeggen.”

Nicol heeft inmiddels aangifte gedaan van minstens tien gevallen van mishandeling door Gillis.