Negen jaar cel blijkt wassen neus – Frank Masmeijer na jaar al weer Frank & Vrij

0

Beeld: SBS6

Frank Masmeijer was afgelopen weekend voor even weer Frank & Vrij. De voormalig presentator zit sinds vorig jaar een gevangenisstraf van negen jaar uit in België uit voor betrokkenheid bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne vanuit de Antwerpse haven, maar mocht even met proefverlof. Wel met een enkelband om overigens. De kans is zelfs groot dat Masmeijer eind dit jaar helemaal niet maar naar de cel hoeft terug te keren en de rest van zijn straf, met die enkelband, gaat uitzitten bij ex-vrouw Sandra…


Het was in juni 2019 dan ook een fikse tegenvaller toen hij in hoger beroep alsnog tot negen jaar werd veroordeeld – en veel langer in België moest blijven. Masmeijer zit zijn straf uit in het moderne penitentiaire complex in Beveren. van de negen jaarwaar Masmeijer vorig jaar toe werd veroordeeld wordt een groot deel kwijtgescholden.

Dat maakt dat hij waarschijnlijk nog dit jaar op vrije voeten komt en in dat kader afgelopen weekend een paar dagen op proefverlof mocht, zoals de Telegraaf vandaag schrijft. Dochter Charlotte haalde hem in haar mini bij de gevangenispoort op en stuifde bij het zien van de fotograaf met grote vaart weg van het terrein. De komende tijd mag Frank nog een paar op proefverlof, waarna hij voor het volgende jaar waarin hij zestig wordt,  met een schone lei zou kunnen beginnen.


De 58-jarige Masmeijer werd juni vorig jaar veroordeeld tot negen jaar cel vanwege betrokkenheid bij drugssmokkel. Hij zit, met voorarrest, nu al ruim een jaar in de gevangenis in België. Het Belgische Hof van Beroep besloot vorig jaar in hoger beroep dat Masmeijer een jaar langer de cel in moest dan een eerdere veroordeling, omdat de rechter stelde  dat Masmeijer een grotere rol had tijdens de drugssmokkel dan hij zelf stelde. Ook werd de voormalig presentator veroordeeld voor valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie en blijkt hij ook nog eens  32.000 euro van iemand afhandig te hebben gemaakt, door de pincode van die persoon te ontfutselen. Pas na vier jaar glashard ontkennen gaf Masmeijer eind vorig jaar eindelijk toe iets mee te maken te hebben met de drugssmokkel.

Op de pagina Privé in de Telegraaf valt te lezen dat Frank Masmeijer afgelopen weekend weer voor even Frank & Vrij was

Als Masmeijer eind dit jaar met enkelband vrijkomt maakt hij gebruik van van de in België bestaande regeling dat een gedetineerde die is  veroordeeld tot een gevangenisstraf van meer dan drie jaar (of tot verschillende gevangenisstraffen die samen meer dan drie jaar bedragen), de strafuitvoeringsrechtbank kan vragen elektronisch toezicht toe te kennen. Maar aan dat elektronisch toezicht is wel de voorwaarde verbonden dat de gedetineerde een adres in België heeft waar hij dat toezicht kan ondergaan.

En daar school een probleem, want Frank heeft al jaren geen onderkomen meer bij onze zuiderburen. In Nederland woonde hij de afgelopen jaren bij zijn oude moeder in Soest, maar met enkelband mag hij de grens niet over. Dus streek ex-vrouw Sandra andermaal over haar hart en komt Frank met enkelband weer bij haar wonen. “Tja, het is toch niet heel raar dat ik Frank help? Hij is de vader van mijn kinderen en zoals ik eerder al eens heb gezegd hou ik nog steeds van hem.’  Hoe warm die laatste woorden ook mogen klinken, een liefdesverzoening tussen Sandra en Frank zit er helaas niet in. ‘Nee, ik wil hem niet terug, dat ligt achter mij. Ik hou niet meer op die manier van hem.’

Masmeijer en Sandra scheidden in 2017 na een huwelijk van 27 jaar, maar zij bleef hem na zijn arrestatie trouw in de gevangenis bezoeken. Eerst in Antwerpen en nu in Beveren. Ook toen zij een relatie kreeg met nieuwe liefde Peter Roel bleef zij dat doen. Maar die liefde is inmiddels al weer voorbij.MORGEN in de nieuwe editie van weekblad PRIVÉ: een uitgebreide reportage van Frank Masmeijer (nog niet helemaal) Frank & Vrij!