Nadège keert terug als huishoudster op Chateau Meiland nu het verkocht is aan Nederlands echtpaar

0

Chateau Meiland is eindelijk verkocht en dat is niet alleen goed nieuws voor de Meilandjes, maar ook voor huishoudster Nadège . De kopers van het kasteel, een Nederlands echtpaar, willen haar als huishoudster.

Een niet bij naam genoemd Nederlands gezin heeft Chateau Meiland in porseleinstad Limoges gekocht. Niet om er een bed & breakfast uit te baten, maar om er te gaan wonen. Tijdens de onderhandelingen met het koperspaar kwam het idee op de proppen dat de huishoudster van de Meilandjes, Nadège, haar oude baantje zou terugkrijgen. “Ze is vertrouwd in het huis, weet precies waar alles staat en dat is wel handig volgens de nieuwe koper. Binnenkort zal Nadège een belletje kunnen verwachten of ze daar misschien aan de slag wil gaan”, aldus de verkopende makelaar René van Nieropvandaag in De Telegraaf.


Als de krant het goede nieuws aan  Nadège vertelt weet ze nog helemaal van niks. “Echt? Willen de nieuwe mensen dat ik daar kom werken? Ik hoorde al dat het kasteel is verkocht. Zoiets gaat hier snel in de buurt. Ik ben blij voor Martien en zijn gezin dat het verkocht is en dat er nu een leuk Nederlands gezin komt te wonen. Voor een gesprek sta ik altijd open. Het lijkt me enorm leuk om terug te keren naar mijn oude werkplek. Ik heb met de familie Meiland altijd fijn gewerkt. Het waren mooie tijden, waar ik nog vaak aan terug denk.”

Haar mogelijk nieuwe baan zou een geschenk uit de hemel zijn zo vertelt ze in De Telegraaf. “Door corona heeft de horeca het zwaar in Frankrijk, net als in Nederland. En al helemaal in de streek waar ik woon. Ze nemen niet snel meer mensen aan. Ook zijn er veel zaken failliet gegaan. Er moet eerst weer geld verdiend worden, voordat ze weer volop personeel aantrekken. Ik heb verschillende baantjes gehad, maar allemaal voor een paar uurtjes op een dag. Schoonmaakwerk bij een tandarts, als cassière bij een pizzabedrijf en in verschillende bedrijfsrestaurants. Daar kon ik net mijn huur en levensonderhoud van betalen. Als ik weer in het chateau zou kunnen werken, zou dat geweldig zijn.”