Nachtmerrie voor Frank Masmeijer: Hij moet negen maanden strafonderbreking alsnog uitzitten

0

Beeld: SBS6

Pech voor voor oud-televisiepresentator Frank Masmeijer. De negen maanden strafonderbreking vanwege een tijdelijke coronamaatregel moet hij van de Belgische justitie gewoon inhalen. Masmeijer werd bij onze zuiderburen veroordeeld voor grootschalige cocaïnesmokkel. Hij zit inmiddels al weer in zijn Belgische cel.


Masmeijer, onder meer bekend van het NCRV-spel Dinges en de Holiday Show, werd in 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor het smokkelen van partij cocaïne van niet minder dan 467 kilo. eind vorig jaar werd hij vrijgelaten mm het risico van verspreiding van het coronavirus in de gevangenis in Beveren te verminderen.

Frank genoot van zijn vrije tijd. Op 25 augustus vierde hij met zijn vriendin Anita, zijn dochters en zijn ex-vrouw Sandra zijn zestigste verjaardag. Een maand eerder was hij aanwezig bij de opening van Anita’s nieuwe boetiek in Volendam.


Maar de ‘strafonderbreking’ betekent niet dat de celstraf is verminderd. zijn negen op vrije voeten moet hij nog uit zitten volgens een woordvoerder van het parket van Oost-Vlaanderen.

Met de terugkeer naar België is Franks grote nachtmerrie waarheid geworden. ‘Vreselijk als ik weer terug zou moeten naar mijn cel,’ vertelde hij kortgeleden nog. ‘Ik bloei juist weer een beetje op. Maar als ze anders besluiten, dan is het zo. Dan kan ik daar niets tegenin brengen. Dat zijn nu eenmaal de regels. Maar het zal enorm zwaar voor mij worden.’

Vorige week werd al bekend dat hij sinds 13 september weer in het Belgische Beveren achter de tralies zit. In februari diende hij een verzoek in voor vervroegde vrijlating, omdat hij een derde van zijn straf erop heeft zitten. Maar de rechter wees dit verzoek af. In oktober kan hij het nogmaals proberen, maar de negen maanden dat hij vrij was moet hij in ieder geval achter e tralies blijven.

Een fikse domper voor de oud-presentator want hij keek uit naar de zitting in oktober. “‘Binnenkort komt er weer een zitting en wordt bepaald of ik definitief vrijgelaten word. Met een aantal partijen ben ik in gesprek om mijn leven op te starten. Het is belangrijk dat ik weer iets moois van mijn leven maak en dat ik een leuke baan krijg. Maar ik kan pas gaan werken, als ik zeker weet wanneer ik vrijkom,” zegt hj vandaag in weekblad Privé.

maar toen wist hij nog niet dat hij nog zeker negen maanden moet zitten.Ex-schoonvader Hans Birsak (81): ‘Frank Masmeijer krijgt geen cent meer. Ik heb het ook niet meer. Mijn oude dag is door hem naar de bliksem’