Ex-schoonvader Hans Birsak (81): ‘Frank Masmeijer krijgt geen cent meer. Ik heb het ook niet meer. Mijn oude dag is door hem naar de bliksem’

0

Naar nu blijkt overleefde Frank Masmeijer na zijn arrestatie wegens betrokkenheid bij grootschalige drugssmokkel met het geld van zijn schoonvader. En dat deed hij tot de portemonnee van de bejaarde Hans Birsak echt helemaal leeg was. ‘Hij krijgt geen cent meer. Ik heb het ook niet meer. Mijn oude dag is door hem naar de bliksem,’ zegt de 81-jarige Birsak

De nu 81-jarige Hans Birzak, de vader van Masmeijers ex Sandra,  vertelt in Weekend helemaal klaar te zijn met de liegende en draaiende  Frank Masmeijer. Die laat vanuit de gevangenis wel zo nu en dan nog wel telefonisch van zich horen, maar in een goed gesprek heeft Birsak geen zin meer. ‘Ik zeg dan altijd: Gaat goed. hoor.’ Ik zit daar met echt op te wachten, nee. Ik heb dat hoofdstuk nu wel afgesloten. Het kostte mij elke keer een hele hoop geld als hij beide. Wat hij nodig had kreeg hij van mij. Omdat het mijn schoonzoon was. Per slot van rekening is hij de vader van mijn kleinkinderen. Dus ik kan hem niet in de steek laten. Maar ik kan het nu niet meer betalen en dat weet hij ook.’


Masmeijer heeft sinds hij in 2014 werd opgepakt als drugssmokkelaar veel geld van zijn schoonouders gehad. ‘Hij heeft het niet geleend. Nee. Ik praat liever niet over het exacte bedrag. Maar het is héél veel. Geen duizenden of tienduizenden euro’s, nog veel meer. Mijn oude dag is naar de bliksem. Ik vind het voor mijzelf ook heel erg. maar er is niks aan te doen.’

Dan: ‘In de gevangenis heelt hij mij niet om geld gevraagd. hij heeft niks meer durven vragen. Maar nou begint het weer, want binnenkort komt hij vrij.’


Schoonvader Hans Birsak: ‘Ik heb zo’n drie jaar geleden tegen hem gezegd: ’Bij mij moet je niet meer zijn. want ik heb helemaal niks meer!’ Alles wat ik had gespaard is weg, ik heb heel mijn leven lang keihard gewerkt tot mijn 81e jaar. Nee. we zijn niet boos op hem. Soms, als ik in bed lig. denk ik: o, wat ben ik stom geweest! Maar het is een lieve jongen voor z’n kinderen, nu nog. En daar ben ik blij om. Ook dat de kinderen hem adoreren. de jongste héél erg.’

Met pijn in het hart, zo vertelde ze aan Weekend, verkochten de ouders van Sandra vorig jaar hun geliefde Indonesische restaurant. ’Ik had graag nog verder willen werken, ik had het geld ook nodig, maar ik voelde dat ik moe was. Door corona is de zaak uiteindelijk failliet gegaan. Gelukkig had ik ‘m nog daarvoor kunnen verkopen, maar wel met verlies.’