Met 17 nummers in ‘De koninklijke 500’: Radio 2 draait Marco Borsato weer, dj’s zwijgen over beschuldigingen

0

NPO Radio 2 draait weer muziek van Marco Borsato. Veel radiozenders deden Borsato in de ban nadat de zanger werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Maar in ‘De Koninklijke 500’, die de afgelopen dagen werd uitgezonden, waren maar liefst 17 nummers van Borsato’s te horen. Wel opvallend: de dj’s van dienst hadden niets over Borsato te melden. Ze kondigden alleen een van de platen aan.

De radiozenders van de NPO, waaronder dus ook Radio 2, deden begin dit jaar de muziek van Marco Borsato in de ban, omdat de artiest wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Vandaag maakte het Openbaar Ministerie bovendien bekend dat er een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld na aangiften die zijn gedaan in de zaak.


Een woordvoerder van Radio 2 zegt op de site radifreak.nl dat de zender deze week in het teken staat van de Koninklijke 500. “Die is puur samengesteld op basis van voorkeuren van de stemmers.”

Die woordvoerder zegt ook: “Er was of is overigens geen sprake van een boycot. Maar gezien de enorme verontwaardiging bij het publiek over een aantal artiesten naar aanleiding van de schokkende verhalen, hebben we in overleg met de omroepen besloten om deze muziek voorlopig niet actief op te nemen in de playlist. Dat beleid is onveranderd. Het stond en staat programmamakers vrij om muziek van deze artiesten te draaien als ze dat willen.”