Pagina titel ...

Dit is het meest gelezen verhaal in 2020: BINNENKIJKEN in de woonboerderij die de Meilandjes voor €900.000 kochten in Gelders Hengelo

0

Het meest gelezen verhaal op HollywoodHuizen in 2020 gaat, hoe kan het ook anders, over de Meilandjes. U wilde maar al te graag binnenkijken bij de familie in hun nieuwe woonboerderij in het Gelderse Hengelo. De nummer 1 in de HollywoodHuizen Top 10 2020 werd voor het eerst gepubliceerd in februari, maar werd vervolgens regelmatig geupdate.Bij de woonboerderij die de Meilandjes voor €900.000 kochten meldde zich begin augustus de eerste verhuiswagen met meubeltjes van de veelbesproken familie. Deze oktobermaand moet de verhuizing afgerond worden.

Ook dit keer was het Noordwijkerhouter Peter van Tol die de verhuizing regelde met zijn opvallende Timmers Verpakkingen trailer. Hij verhuisde ook alle spullen van de Meilandjes van Nederland naar Frankrijk.

Lees verder onder advertentie

Fans van de Meilandjes kunnen al vanaf eind augustus  twee keer per week genieten van Chateau Meiland. Het vierde seizoen staat in het teken van, hoe kan het ook anders: de terugkeer naar Nederland. Inmiddels is ook het boek van Martien Meiland van burgmeesterzoon tot kasteelheer te koop.

Noordwijkerhouter Peter van Tol verhuisde met zijn grote vrachtwagen alle spullen van de Meilandjes van Nederland naar Frankrijk

De ‘Meilandjes’ rondde de verhuizing naar naar het Achterhoekse Hengelo deze oktobermaand af. Hengelo, een dorp van nog geen 7000 zielen en niet te verwarren met de gelijknamige plaats in Twente. De woonboerderij die de Meilandjes gekocht hebben voor net geen miljoen is bepaald geen opknappertje en gasten zijn er ook niet welkom.


In het dorpje Hengelo gaan zich geen taferelen afspelen zoals die te zijn zijn in de tv-serie Chatheau Meiland op SBS. ‘Nee, we gaan daar geen gasten ontvangen, dit is een privéwoning.’ De familie betaalde 900.000 euro voor de woonboerderij die te koop stond voor 990.000 euro. Verbouwen hoeft ook niet, want de woning ziet er piekfijn uit.

Het chateau in Frankrijk staat te koop, maar is nog niet verkocht, vertelde Erica. “Dus we gaan gewoon lekker door. We zijn nog volop aan het verbouwen.”

De uit 1926 daterende woonboerderij in Hengelo heeft 7 kamers (3 slaapkamers) en 3 badkamers en ook een  tweede woonverblijf annex kantoor, vrijstaande dubbele garage, luxe gastenverblijf met zuidgerichte veranda, alsmede een volledig geoutilleerde paarden inrichting bestaande uit o.a. drie stallen, paardenweide, wasplaats, trainingsmolen, rijbak met verlichting en dat alles op een perceel eigen grond van 1,2 hectare.

Omroep Gelderland spotte de eerste verhuiswagen die de familie Meiland vanuit Noordwijkerhout naar het Gelderse Hengelo liet rijden

Martin Meiland heeft inmiddels de boerderij in Hengelo zelf geclaimd om in te gaan wonen. Vrouw Erica en dochter Martine gaan in de bijgebouwen wonen.

Na twee jaar in Frankrijk pakken Martien (58) en zijn gezin dus hun spullen en vertrekken uit  Frankrijk. In de talkshow van Jeroen van der Boom vertelde Martien openhartig over hun nieuwe leven in Hengelo. Ook omdat na twee jaar Chateau Meiland de koek op was. “Privé heb je niet meer. Je zit natuurlijk met al die mensen onder dat dak. En dat twee jaar doen is denk ik wel genoeg.” () “Wat ze wel gaan doen, is nog onduidelijk. “Wij zijn heel impulsieve mensen. Dus we gaan wel zien wat we weer gaan doen.”

Chateau Meiland is op maandag en donderdag om 20.30 uur bij SBS6.

Alles over de Meilandjes lezen doe je in Martiens biografie van burgemeesterszoon tot kasteelheer. 

ZIE OOK: RONDLEIDING! Meilandjes willen oud worden in de Achterhoek: ‘Dit is Frankrijk in het klein’

Steun HollywoodHuizen: Koop via onze partnerlinks bij Bol.com en AmazonShare.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();