RONDLEIDING! Meilandjes willen oud worden in de Achterhoek: ‘Dit is Frankrijk in het klein’

0

De Meilandjes voelen zich al helemaal thuis in Hengelo Beeld: screenshot video De Stentor)

De Meilandjes, Martien, Erica en Maxime, zoeken nu hun geluk in Gelderland en om dat te vieren gaven Martien en Erica een tour door hun prachtige boerderij. En ze zeggen nu al: “We voelen ons nu al thuis hier. Vriendelijke mensen, prachtige natuur, rust… Dit is Frankrijk in het klein.”


De rondleiding die de Meilandjes geven aan de regionale krant De Stentor maakt duidelijk dat Martien en Erica beiden hun eigen plekje in het huis. Erica, wijzend naar links en naar rechts: “Dat is Martiens gedeelte en dit is mijn gedeelte. Maxime woont los daarachter.”

Klussen is niet aan de orde in hun nieuwe stulpje. Erica: “We hebben niks veranderd. De vorige bewoonster had alles keurig netjes en schoon achtergelaten. Het interieur bevalt ons prima.” Met een cynisch lachje: “Martien heeft zijn slaapkamer beneden. Lekker levensloopbestendig hè… Hoeft-ie niet de trap op.” Maxime en Claire wonen in het derde bijgebouw, twee aan elkaar geplakte huisjes. “Het enige wat we eigenlijk gaan doen is volgend voorjaar het andere gedeelte van de grond, waar de paarden stonden, aanpakken en daar een parkachtige tuin van maken,” aldus Martien.


De familie is ook verrukt over hu nieuwe woonplaats Hengelo. “Het was letterlijk en figuurlijk een warm bad.” Martien vervolgt: “De mensen in het dorp zijn ook zo aardig allemaal. Ik weet nog, de eerste ochtend ging ik naar de Albert Heijn, ik heb denk ik wel 30, 35 keer ‘Goedemorgen!’ heb gezegd. (…) Hartstikke leuk!”

Voor de ontbrekende inrichting gingen ze het dorp in. “We hebben alles bij de locals gekocht,” zegt Erica tegen de Stentor. “We voelen ons nu al thuis hier. Vriendelijke mensen, prachtige natuur, rust… Dit is Frankrijk in het klein. We gaan hier voorlopig niet meer weg.” Martien: “We zijn hier in februari al geweest, toen we de boerderij net hadden gekocht. Even de omgeving verkennen. Alvast kennismaken met het dorp. Was echt een warm bad.”

Voorlopig, zo zeggen tegen de krant, komen de Meilandjes lekker bij en wachten ze af of er een koper komt voor hun Franse chateau, dat nog steeds voor 1,25 miljoen euro te krijgen is. En ze zijn druk bezig met een ‘remigratieborrel’ voor de dorpelingen. Die houden ze op 25 september, bij de plaatselijke horecagelegenheid Jansen en Jansen. Erica: “Hopelijk gooit corona dan geen roet in het eten.”

De VIDEO zien en het complete verhaal lezen? Klik!

Binnenkijken in de woonboerderij van de familie