BINNENKIJKEN – Woonboerderij Meilandjes in Gelders Hengelo is al verkocht!

0
De Meilandjes laten er geen gras over groeien. De woonboerderij in het Gelderse Hengelo waar ze in augustus 2020 naar toe verhuisden is al weer verkocht nadat de gemeente Bronckhorst meldde dat de splitsing van de boerderij in twee wooneenheden, een voor Martien en een voor Erica, niet mocht. De familie zette het pand bijna direct in de stille verkoop. en met succes dus. Zelf zijn ze nu op zoek naar woonruimte in of rond Noordwijk.

De Meilandjes overtraden, volgens de gemeente, de regels met het apart bewonen van verschillende delen van de boerderij. Martien woont namelijk in de grote boerderij, zijn vrouw Erica woont in het kleinere deel ernaast. Toen de Meilandjes het pand kochten waren de grote en de kleinere ruimte een woonruimte. De splitsing in twee woondelen bleek vergunningplichtig.


Martien Meiland: “Ja, dat vind ik wel heel erg, hoor. Ik had net mijn living klaar, ik heb net het prachtige tijgerbehang er op zitten. Maar ja, dan krijg je brieven van de gemeente. Van de gemeente Bronckhorst: het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn bij ons. Ik woon in de grote boerderij, dan heb je een corridor en dan de kleine boerderij daar aan vast, daar woont Erica. Nou toen wij dat kochten was er een prachtige keuken met een zwarte AGA-cooker, een volledige badkamer met een ovaal bad, een sauna d’r in en nou krijgen we brieven, dat wij er waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen”, legde hij uit.

Vandaag meldt de familie op Instagram dat de woonboerderij  onder voorbehoud verkocht is. Er staat ook  en er bord met ‘verkocht’ bij de poort. Verkocht onder voorbehoud betekent dat de koop nog niet definitief is, totdat aan bepaalde voorwaarden in het koopcontract is voldaan. Het huis is dus nog niet definitief van de huizenmarkt.


Per wanneer de familie uit Hengelo vertrekt is nog onduidelijk. Voor welk bedrag de woonboerderij verkocht is is ook nog niet bekend. De Meilandjes betaalden vorig jaar 900.000 euro voor het pand.

Het meest gelezen verhaal op HollywoodHuizen in 2020 ging, hoe kan het ook anders, over de Meilandjes. U wilde maar al te graag binnenkijken bij de familie in hun nieuwe woonboerderij in het Gelderse Hengelo. De nummer 1 in de HollywoodHuizen Top 10 2020 werd voor het eerst gepubliceerd in februari, maar werd vervolgens regelmatig geupdate.

Bij de woonboerderij die de Meilandjes voor €955.000 kochten meldde zich begin augustus 2020 de eerste verhuiswagen met meubeltjes van de veelbesproken familie. In oktober werd de verhuizing afgerond.

Ook dit keer was het Noordwijkerhouter Peter van Tol die de verhuizing regelde met zijn opvallende Timmers Verpakkingen trailer. Hij verhuisde ook alle spullen van de Meilandjes van Nederland naar Frankrijk. De woonboerderij die de Meilandjes kochten voor net geen miljoen was dan ook bepaald geen opknappertje.

De uit 1926 daterende woonboerderij in Hengelo heeft 7 kamers (3 slaapkamers) en 3 badkamers en ook een  tweede woonverblijf annex kantoor, vrijstaande dubbele garage, luxe gastenverblijf met zuidgerichte veranda, alsmede een volledig geoutilleerde paarden inrichting bestaande uit o.a. drie stallen, paardenweide, wasplaats, trainingsmolen, rijbak met verlichting en dat alles op een perceel eigen grond van 1,2 hectare.Omroep Gelderland spotte de eerste verhuiswagen die de familie Meiland vanuit Noordwijkerhout naar het Gelderse Hengelo liet rijden

Martin Meiland had inmiddels de boerderij in Hengelo zelf geclaimd om in te gaan wonen. Vrouw Erica en dochter Martine gingen in de bijgebouwen wonen.

Na twee jaar in Frankrijk pakken Martien (58) en zijn gezin dus hun spullen en vertrokken uit  Frankrijk. In de talkshow van Jeroen van der Boom vertelde Martien openhartig over hun nieuwe leven in Hengelo. Ook omdat na twee jaar Chateau Meiland de koek op was. “Privé heb je niet meer. Je zit natuurlijk met al die mensen onder dat dak. En dat twee jaar doen is denk ik wel genoeg.” () “Wat ze wel gaan doen, is nog onduidelijk. “Wij zijn heel impulsieve mensen. Dus we gaan wel zien wat we weer gaan doen.”

Alles over de Meilandjes lezen doe je in Martiens biografie van burgemeesterszoon tot kasteelheer. 

ZIE OOK: RONDLEIDING! Meilandjes willen oud worden in de Achterhoek: ‘Dit is Frankrijk in het klein’