MEILANDJES vormen geen front meer in boerkarel: MAXIME biedt excuses aan

0

(Beeld: Instagram Maxime Meiland)

De Meilandjes vormen geen front meer in de boerkarel veroorzaakt door Erica in haar biografie! Erica Meiland zelf mag niet terugkomen op haar uitlatingen “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?”, dochter Maxime biedt kiest eieren voor haar geld nu meerdere bedrijven de samenwerking met de familie Meiland hebben verbroken. Moeder Erica vindtl dat iedereen het gewraakte hoofdstuk uit haar boek eerst maar GRATIS moet lezen om een oordeel te vormen.


Maxime schrijft op Instagram dat ze haar moeder steunt, maar niet altijd haar mening deelt. Ze zegt ook in haar INstagram post dat het nooit haar Maximes bedoeling is geweest om een groepering buiten te sluiten of iemand tekort doen in zijn of haar geloof. “Nederland is (gelukkig) een divers land met vele afkomsten en geloven. Ik respecteer vanzelfsprekend iedereen, ongeacht afkomst of geloof”, aldus de 26-jarige Maxime.

Ze zegt dat ze niet kan en gaat spreken voor haar moeder, maar haar als dochter steunt. “Dat wil niet zeggen dat we overal hetzelfde over denken of dezelfde mening delen. Ik vind het schrikwekkend dat mijn woorden volledig uit hun verband zijn getrokken door media en dergelijke.” Maxime vindt dat vrouwen elkaar moeten steunen. “Juist in de tijd waarin we nu leven, vind ik dat we meer tot verbinding moeten komen dan dat we tegenover elkaar komen te staan.”


Tot slot biedt Maxime Meiland haar excuses aan aan mensen die zich persoonlijk geraakt voelen door deze situatie. “Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie.”

Moeder Erica Renkema laat zich in haar boek kritisch uit over het dragen van hoofddoeken en boerka’s. Zo zegt ze: “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?” Erica gelooft niet dat moslimas er zelf voor kiezen om zich ‘helemaal te bedekken. De oorsprong ligt volgens haar bij ‘de zwakte van de man’.

naar aanleiding van die uitspraken stopten o.a hHuidverzorgingsproducent NIVEA, kaartenbedrijf Hallmark en matrassenmerk Emma de samenwerking met familie Meiland. Erica laat op Instagram het volgende weten: “Ruim een maand geleden is mijn biografie uitgekomen waarin ik in het hoofdstuk De boeken mijn visie geef op een aantal geloven en de daarmee direct verbonden positie van vrouwen, wereldwijd en ‘geschiedeniswijd’. Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen. Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt. Een resultaat hiervan is dat onze dochter Maxime door diverse bedrijven zakelijk werd geboycot.”

En: “Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland. Menigeen zoekt en vindt om die reden een plek in de Nederlandse samenleving. De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen! Tot slot: om iedereen zelf zijn mening te laten vormen plaats ik de link naar voornoemd hoofdstuk.”

 View this post on Instagram

 

A post shared by Maxime Meiland (@maximemeiland)