Maxime Meiland tegen de vader die dochtertje Claire (3) nog nooit heeft gezien: ‘Je hoeft me niet meer te bellen’

0

Maxime Meiland mag dan nieuw geluk gevonden hebben bij cameraman Leroy ze is nog altijd boos op de man die bij haar haar nu driejarig dochtertje Claire verwekte. Een midden twintiger die zijn kind nog nooit heeft gezien. En wat betreft Maxime blijft dat zo. “Hoe langer hij het uitstelt om contact met ons te zoeken, hoe meer mij het gevoel bekruipt van: je hoeft mij niet meer te bellen.”

Het was nog maar drie jaar geleden dat Maxime in ging op de avances van een leuke jongen, die ze al kende van vroeger omdat ze uit hetzelfde Zuid-Hollandse dorp komen. Het resulteerde in een romantische nacht met grote gevolgen, want Maxime bleek in verwachting.


Het bleek het einde van de romantiek, want een baby bleek niet in de toekomstplannen van de man te passen. Hij zag zichzelf, als begin twintiger, niet als vader. Van de ene op de andere dag stond Maxime er alleen voor.

Echt alleen, want op het moment dat Maxime het nieuws aan haar familie vertelde, waren haar ouders in shock. Haar vader, Martien Meiland, heeft zelfs een week niet tegen haar gepraat, vertelde Maxime al eerder . “Iedereen zei tegen mij: het is niet gepland, je bent nog jong en je hebt nog een heel leven voor je. Daardoor ging ik toch twijfelen.” Maxime besloot daarom om afspraak met een kliniek te maken om de baby weg te laten halen. “Maar op het laatste moment dacht ik: ik doe het niet.”


Ze besloot de zwangerschap niet af te breken en zelf voor het kindje te gaan zorgen met liefdevolle hulp van haar ouders en zus Montana.

Nu Claire twee jaar is, is de vader nog altijd uit beeld, vertelt Maxime aan Party. “Ja. Kijk, Claire kwam eigenlijk heel onverwacht. Ik was 21 en ze kwam als  een verrassing. Mijn ex heeft toen gezegd dat hij het niet zag zitten om pappa te worden, hij was er niet klaar voor. Ik heb nog steeds geen contact met hem.” () “Eigenlijk is het contact nihil sinds hij heeft besloten dat hij geen vader voor de baby wilde zijn. Ik heb echt al een hele tijd niks van hem vernomen.”

Het is een vader die zijn dochtertje dus nog nooit heeft gezien of zelfs maar even vastgehouden!

Maxime zegt dat ze via een omweg indirect dingen over hem te horen krijgt. “Ik heb wel contact met zijn vader, dus de opa van Claire. Van hem krijg ik het gevoel dat ik er voorlopig ook niet op hoef te rekenen dat Claires vader nog naar zijn dochtertje komt omkijken. En ik weet ook niet zo goed of ik daar nog wel zo happy mee ben, als hij over een tijd toch nog komt aankakken. Dat is ook niet wat ik wil.”

Als Party Maxime vraagt of het dus eigenlijk alles of niks is voor haar, zegt ze: ”Nou, dat alles zit er denk ik ook niet meer in, hoor. Maar een stukje meer interesse had best gemogen. Ik had het niet van hem verwacht, dat hij me zo zou laten zitten. Ik ken hem al vrij lang, want hij komt uit hetzelfde dorp als ik, Sassenheim. Ik vind het helemaal niet kunnen hoe hij het aanpakt. En hoe langer hij het uitstelt om contact met ons te zoeken, hoe meer mij het gevoel bekruipt van: je hoeft mij niet meer te bellen.”Inmiddels is er wel weer een man in het leven van Maxime. Cameraman Leroy veroverde haar hart tijdens de opnamen van de nu lopende serie Chateau Meiland op SBS6. .Het liefst zou Maxime zien dat Leroy bij haar introk in het nieuwe huis van de familie in het Gelderse Hengelo, maar Leroy lijkt niet te hard van stapel te willen lopen zo vertelt hij deze week in weekblad Privé. “Ik weet dat Maxime al te kennen heeft gegeven dat ik, wat de familie betreft, zonder problemen daar kan intrekken, maar alles op z’n tijd. Ik kom oorspronkelijk uit een klein dorp en zou prima op een plek als Hengelo kunnen leven, maar het moet ook een beetje praktisch zijn met m’n werk. De tijd zal het leren. We zijn net samen, dus voor zaken als samenwonen of trouwen is het nu nog iets te vroeg. Daar denken we nog niet over na.”

Over kinderen hebben de twee het al wel gehad, maar dat heeft met name te maken met de driejarige Claire, het dochtertje van Maxime dat Leroy in één klap stiefvader maakt. “Het voelt totaal niet of ik daarmee in het diepe ben gegooid, want dit wist ik natuurlijk al voordat ik überhaupt naar het chateau afreisde. Als je iemand leuk vindt en diegene heeft een kind, dan hoort hij of zij er toch gewoon bij? Daar ga je iemand toch niet op afwijzen? Het klikt heel goed tussen mij en Claire en ik heb het gevoel dat ze me accepteert. Dat is alleen maar mooi meegenomen.”

 

 

Share.