Martin Meiland vreest voor faillissement van zijn nu al tijden leeg Chateau: ‘Geld smelt nu als sneeuw voor de zon’

0

Martien Meiland vreest voor het faillissement van Chateau Meiland als de coronacrisis nog even voort duurt. En dat ondanks dat de familie het afgelopen jaar veel geld verdiende met hun tv-werk. “Maar al dat geld smelt nu als sneeuw voor de zon”, zegt hij. “Omdat we er al onze kosten mee betalen. Ach, we hebben wel een buffer. Maar als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen… Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor het faillissement, ja.”

Feesten is er even niet bij voor Martien Meiland (58) op zijn Chateau Meiland in Frankrijk. “Corona hakt er hier stevig in”, zegt Martien in het Vlaamse weekblad TV Familie. “We hebben nu geen gasten in het kasteel.” De virusuitbraak betekent ook nog eens een streep door de rekening bij de geplande verkoop van Chateau Meiland.


“Tja, daar kunnen we pas weer over nadenken als die crisis voorbij is. En dan maar hopen dat de prijzen niet dramatisch zakken. De grenzen zijn nu allemaal dicht. Het is één grote catastrofe. Als mijn vrouw Erica ’s morgens haar computer opengooit, loopt de ene na de andere annulering binnen. We waren zo goed als volgeboekt voor deze lente en zomer. Maar daar blijft nu niets meer van over. Logisch, natuurlijk. Mensen kunnen ­nergens meer uit hun huis.”

“Wij leven hier ook in quarantaine”, zegt Martien. “We zitten opgesloten. Van de Franse regering mogen we maar tot de middag de openbare weg op. Je mag enkel naar de winkel en je mag maar met één andere persoon in de auto zitten. Je moet ook allerlei papieren mee hebben die je verplaatsing rechtvaardigen.”


Martien Meiland had op dit moment dan ook liever in Nederland gezeten. “Want daar verloopt alles veel losser. Daar mag je naar allerlei winkels, wat ook beter is voor de economie. Maar anderzijds denk ik dat we in Frankrijk minder kans op besmetting ­lopen. Dat is natuurlijk ook ­belangrijk.”

Ondertussen zit het gezin ­Meiland met torenhoge kosten. “Ja, we staken al ons spaargeld, 400.000 euro, in de aankoop van het kasteel”, zegt Martien. “Daarna kwamen er investeringen voor de verbouwingen. En we hebben nu geen inkomsten omdat we niet kunnen verhuren.” het is daarom dat hij voor een faillissement vreest als de coronacrisis nog even duurt.

LEES OOK:

BINNENKIJKEN – Familie Meiland betaalde 900.000 euro voor deze riante woonboerderij van een miljoen in de Achterhoek