‘Mart Smeet is een ontzettend arrogante hondenl*l’

0

(Beeld: CP/NTR)

Documentairemaker Coen Verbraak komt vanaf maandag met een serie over de tv-wereld. Met NOS-icoon Mart Smeets krijgt hij het aan de stol als het over vrouwen op de redactie van NOS Sport gaat. Zo schetste Aïcha Marghadi een niet zo fraai beeld van de redactie bij NOS Sport. Bij RTL Boulevard noemt mediajournalist Rob Goossens Smeets ‘een ontzettend arrogante hondenl*l’


In het programma Buiten Beeld,  vanaf maandag 5 februari te zien bij de NTR op NPO 2 en bij NPO Startvertellen mensen van ‘achter de schermen’, maar ook de bekende gezichten zoals Jeroen Pauw, Janine Abbring en Mart Smeets over de werkcultuur bij de NPO. Met de laatste krijgt Verbraak het aan de stok.

Verbraak wijst Mart Smeets op zijn uitspraak die hij gedaan zou hebben tegen Aïcha Marghadi, toen zij zich voorstelde aan hem. “Wat moeten we hiermee?”, zou hij gezegd hebben, op een volle redactie. “Ik kan me niet indenken dat dat gezegd is en ik vind het een non-onderwerp voor dit programma”, zegt Mart kwaad tegen een verbaasde Verbraak. Daarna ontkent hij glashard dat hij zoiets zou zeggen.


“Ik kan het me niet herinneren. Ik kan me ook niet indenken dat ik het tegen een levend mens zou zeggen en zeker niet tegen een vrouw ook. Ik ben vrij hoffelijk tegen vrouwen”, aldus Mart Smeets die ook nu nog beweert dat hij niet eens weet wie Aïcha, die twee jaar bij NOS Sport gewerkt heeft, is. “Ik wist ook eigenlijk niet wie die dame was. Ik heb het nog aan mijn vrouw gevraagd. Die kent haar ook niet.”

Rob: “Ik vraag me ineens af, als wij vloeken hier, krijgen we dan boetes? Ik wilde even zeggen wat voor een ontzettend arrogante hondenlul Mart Smeets is.” Collega Luuk Ikink stelt hem gerust: “Eurootje in de pot en dan is het goed.”