MARCO SCHUITMAKER heeft echt engelbewaarder: komt met de schik vrij na botsing met dier

0

(Beeld: CP)

De Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker heeft zaterdagavond zijn auto in de prak gereden na op een overstekend dier te zijn geklapt op de A7 bij het Friese Terwispel. Een gepland optreden op de Brabantse Winter in de Brabanthallen moest hij afzeggen.


Bij de aanrijding met het dier, waarschijnlijk een hert, op de weg bij Terwispel kwam Marco met de schrik vrij, maar de auto kon niet verder rijden. Zijn optreden op de Brabantse Winter in de Brabanthallen ging niet door, maar met vervangend vervoer haalde Marco wel zijn volgende optreden in Buren, zo weet Shownieuws.

Deze 24-jarige Drent brak in 2023 door met meezinghit De Engelbewaarder. Het lied stond twaalf weken op nummer 1 en is inmiddels meer dan 51 miljoen keer gestreamd. De Engelbewaarder was oorspronkelijk een ballade geschreven door Pierre Kartner, in 1976 gezongen door kindsterretje Mieke.


Het nummer ontstond nadat Mieke een zwaar auto-ongeluk kreeg, maar dat overleefde. In het lied neemt ze de luisteraar mee in een autorit waar ze op het nippertje aan een tragisch einde ontsnapt. Het beschrijft het moment waarop ze zich beseft dat haar leven is gered door een engelbewaarder.

Schuitmaker besloot er een nieuwe, vrolijke, versie van te maken. “Ik vind het een mooie gedachte dat iemand op je schouder zit, een engeltje dat meekijkt of het goed met je gaat. Voor mij zijn dat dierbare familieleden die overleden zijn: mijn twee opa’s, mijn oma, mijn suikeroom en mijn overgrootvader. Ik denk dat die allemaal hebben meegeholpen, ja,” zei hij daarover in het AD.