Mannen in roerig liefdesleven BRIDGET MAASLAND (45) worden steeds jonger

0

Dat Bridget Maasland als het om de liefde gaat valt op jongere mannen is geen nieuws, maar het leeftijdsverschil tussen Bridget (45) en vooralsnog laatste liefde André Hazes Jr. (25) is met twintig jaar wel heel groot en voor Bridget, die een toch wel opmerkelijk liefdesparcours achter de rug heeft na de scheiding van Pepijn Padberg, de vader van zoon Mees (11), zelfs een record.

Bridget Maasland was woensdagavond rond half tien weer te zien als presentatrice van De zwakste schakel en ze schgroomde niet haar relatie met André Hazes op de hak te nemen. “Als extraatje ben ik bereid de finale te spelen met ontbloot bovenlijf, dus wil je wat meemaken? Kies voor mij”, zo beloofde een kandidaat gisterenavond in De zwakste schakel. De enige vrouw nog in het midden laat zich dat geen tweede keer zeggen. “Ik blijf bij mijn keuze. Ik ben single, dus ontbloot bovenlichaam, dat spreekt mij wel aan.” Maar als Bridget Maasland dan op meer hint dan een ontbloot bovenlijf, wil de kandidate daar niets van weten. “Hij is veel te jong voor mij. Ik ben 37.” “Dat kan toch makkelijk?”, zegt ad rem blijkbaar verwijzend op haar eigen relatie met de twintig jaar jongere André Hazes, die met voorsprong het jongste vriendje ooit is van de presentatrice.


In het jaar 2000 ontmoet Bridget (26) tv-producent Pepijn Padberg. Het lijkt de liefde van haar leven. Samen krijgen ze zoon Mees. Samen gaan ze ervoor om samen oud worden. Maar wat niemand had verwacht gebeurt toch. In 2008 gaan ze tijdelijk uit elkaar om hun relatie wat lucht te geven. Een jaar later is de definitieve scheiding een feit nadat Pepijn tijdens de liefdespauze Nathalie, de sexy assistente van Hans Klok leert kennen. Volgens Pepijn sprong de echte vonk tussen hem en Nathalie pas over nadat hij met Bridget gebroken had, maar de presentatrice is daar niet zo zeker van. Feit is dat Pepijn en Nathalie afgelopen augustus in Las Vegas zijn getrouwd.

Tijdens hun relatie poseerde Bridget met Johnny de Mol dop de cover van het Veronica Magazine


Lang treurde Bridget tien jaar geleden niet over haar stukgelopen relatie met de vader van haar kind. Een jaar later vindt ze troost in de armen van de vijf jaar jongeren Johnny de Mol. De twee vallen voor elkaar tijdens de opnames van Johnny’s programma Waar is de Mol? in Suriname. Een half jaar later is dat avontuur voorbij. Tijdens hun eerste liefdesvakantie op Bali gaat het mis en keert Bridget alleen naar Nederland terug. “Het lijkt heel gek, maar ik zie hem achteraf niet als een ex-geliefde. Meer als een soort leuk broertje met wie ik veel lol had. Ik had ook nooit verwacht dat het heel lang zou duren. Echt verliefd was ik niet op hem. Dat dacht ik wel op dat moment, maar nu denk ik dat het een rebound-fase was. Wij tegen de rest van de wereld, dat gevoel. Het was ontzettend leuk en we zijn ook nog steeds goede vrienden.”

Een nieuw jaar, een nieuwe liefde. In september 2011 valt Bridget voor de charmes van de, tien jaar jongere Amsterdamse bedrijfsjurist Pieter van Schaik. Hoewel Bridget zegt stiekem te kopen op een huwelijksaanzoek is ook deze relatie geen lang leven beschoren. Acht maanden later zijn de twee alweer uit elkaar. “We vinden elkaar ontzettend leuk, we hebben een heel leuke tijd gehad, maar die volgende stap, dat voelde ik even niet”, aldus Bridget.

Als een aantal BN’ers in het kader van Serious Request 2011 een minuut lang Bridget het hemd van het lijf mag vragen vertelt ze dat ze tot dat moment het bed heeft gedeeld met ‘om en nabij twaalf mannen’. Een aantal dat in de loop der jaren flink gestegen zal zijn, want Bridget ontdekt het fenomeen van de one-night-stand. In de zomer van 2015 vertelt ze op tv aan Linda de Mol dat haar aanvankelijke afkeer van onenightstands compleet is verdwenen. “Daar ben ik helemaal van teruggekomen. Ja hoor. Dat is prima!”

In de media wordt Bridget vervolgens gekoppeld aan Allard van Santbrink (30), maar die laat weten niet geïnteresseerd te zijn. “Ik wil Bridget geen pijn doen, maar ik wil wel eerlijk zijn. Ik denk dat zij meer voor mij voelt dan ik voor haar. () Dat heb ik Bridget ook uitgelegd, maar op de een of andere manier is dat niet tot haar doorgedrongen”, zegt Van Santbrink. Cameraman Wim Adam ziet het wel zitten met Bridget. “Ja, ik heb een leuk souvenir meegenomen uit mijn Shownieuws-tijd,” zegt Bridget lollig over haar nieuwe vlam. “We hebben het gewoon leuk met elkaar en we lachen wat af. We doen hartstikke leuke dingen samen, maar geef het nog maar geen naam. In het verleden is het altijd snel een naam gegeven en dan kan het ook zomaar weer misgaan. We genieten van elkaar en we zien wel waar het naartoe gaat.” Ook die relatie loopt fout.

Het is zomer 2016 als de dan 41-jarige presentatrice laat weten dat ze een relatie met de 14 jaar jongere ijsmaker Fabio Bouwhuis heeft. Volgens Maasland telt het leeftijdsverschil niet, want Fabio, die al een zoontje heeft, is een oude ziel in een jong lichaam. “Het is geen jongen die net van school komt en een baantje zoekt, hij heeft al veel van het leven meegekregen.” Een maand later komt er aan het sprookje al weer een eind. Op vakantie bleken ze toch niet zo goed bij elkaar te passen als gedacht. “Het leek veelbelovend, maar tijdens onze eerste gezamenlijke vakantie kwam ik er al snel achter dat ik eerder zijn moeder was dan zijn vriendin. Ik moest hem gaan vertellen hoe hij het moest aanpakken met zijn zoontje, waardoor ik me ineens heel oud voelde. Ik dacht: nee, hier heb ik geen zin in. Dat was prima, want zo voelde hij het ook, blikt Maasland een jaar later terug in Flair waar ze ook zegt: “Mijn voornemen is om in de toekomst niet meer te vallen op te jonge mannen. Vanaf 45 jaar vind ik mannen te oud, maar 35 jaar lijkt me mooi. Het makkelijkste is als ‘­ie gescheiden is, zodat hij niet nog een kinderwens heeft, want die is dan vaak al vervuld. Liefst heeft hij een eigen onderneming en een druk leven, zodat hij niet zo op mij leunt. Maar ja, vind maar eens zo’n man.”Het goede voornemen om geen (veel) jongere man te daten is een paar maanden later alweer vergeten. Eind augustus blijkt de veertien jaar jongere Bram Plattel de nieuwe man in het leven van Bridget. Dat hij veertien jaar jonger is doet Maasland af met: “Als je iemand leuk vindt, vind je hem leuk en dan ga je niet eerst vragen hoe oud hij is. Ik houd nou eenmaal van mannen die nog vol in het leven staan en dat zijn toch jongere mannen.” Nog geen jaar later is andermaal de breuk omdat, volgens Bridget, het leeftijdsverschil een te grote rol speelde.

Foto: Instagram Bridget Maasland

Als Maasland de negen jaar jongere Freek Vonk nog datzelfde jaar ‘per ongeluk’ in Zuid-Afrika tegen het lijf loopt lijken ze op daar gemaakt foto’s héél gezellig met elkaar te hebben. Maar of het ooit echt iets is geworden tussen Bridget en de ex van Eva Jinek blijft een goed bewaard geheim.

Dat blijft de relatie van Bridget Maasland en André Hazes. Het leeftijdsverschil van 20 jaar, Bridget is 45 en Hazes 25 telt voor Bridget andermaal niet…