MAARTEN VAN ROSSEM stapt tóch op bij De slimste mens: ’Philip weg? Ik ook weg’

0

Maarten van Rossem stapt tóch ook op bij De slimste mens: ’Philip weg? Ik ook weg’. De eenmansjury Van Rossem bekend dat hij, in het kielzog van Philip Freriks, het ook voor gezien houdt bij de populaire televisiequiz. “We weten het al een tijdje.”

In tegenstelling tot presentator Philip Freriks (79), die over klein anderhalf jaar het stokje overdraagt aan Herman van der Zandt (49), zouden fans van de De slimste mens het nog ruim twintig jaar moeten doen met juryvoorzitter Maarten van Rossem (79). “Tot mijn honderdste”, verklaarde de historicus, nadat hij oud-politicus Henry Kissinger (100) onlangs ’een vieve indruk’ zag maken. Maar dat blijkt nu een grapje vertelt Van Rossem in De Telegraaf.


“Ik vond al die speculaties over ons en het programma maar gezeur. Tot mijn honderdste, dat vond ik wel geestig. In werkelijkheid ga ik dat natuurlijk niet doen. Weet ik veel of ik die leeftijd überhaupt haal. Door te stellen dat ík zou blijven zitten waar ik zit, heb ik er bewust voor gekozen om mensen een beetje te ergeren”, aldus Van Rossem.

’In februari 2025 is mijn laatste uitzending”, benadrukt hij in de krant. “Op hetzelfde moment dat Philip vertrekt. Twee jaar geleden, dus al ver voordat Herman bij deze omroep in beeld was, besloot hij om het 25e seizoen nog vol te maken en het daarbij te laten. Toen zei ik: ’Als jij weggaat, ga ik ook weg’. Wij weten het dus al een tijdje. Er verder over speculeren is onzinnig en, als ik voor mezelf mag spreken, ook zeer onaangenaam. Bovendien is het nog een heel eind weg. Misschien zijn we allebei wel dood, of is Donald Trump opnieuw gekozen… Geen idee hoe de wereld er dan uitziet.”