MAAND VAN DE WAARHEID! Marco Borsato verwacht beslissing over vervolging

0

De advocaat Marco Borsato verwacht deze maand een besluit van het Openbaar Ministerie of de zanger wel of niet vervolgd wordt na de aanklacht van een jonge vrouw dat zij als puber door Borsato onzedelijk betast zou zijn. Borsato’s advocaat Carry Knoops-Hamburger: “Het kan nog alle kanten opgaan”

LEES OOK: Justitie twijfelt aan ECHTHEID dagboek BORSATO-slachtoffer!


De beslissing of het Openbaar Ministerie Marco Borsato (56) gaat vervolgen voor een zedendelict, zal waarschijnlijke deze september maand vallen. Dat verwacht advocaat Carry Knoops-Hamburger, die samen met haar partner en advocaat Geert-Jan Knoops, de zanger bijstaat. Het besluit over het wel of niet vervolgen laat nu al bijna twee jaar op zich wachten.

In december 2021 werd er een aangifte gedaan tegen Borsato door een jonge vrouw die beweert dat zij door Borsato als puber onzedelijk betast is. Niet een keer, maar jarenlang.  Sindsdien loopt er een zedenonderzoek naar de zanger. “We verwachten dat het Openbaar Ministerie in september een vervolgingsbeslissing gaat nemen”, zegt Carry Knoops-Hamburger tegen ‘RTL Boulevard’. “We hebben begrip dat het zo lang duurt. Het is namelijk geen eenvoudige zaak. Het is niet zwart-wit.”


Het onderzoek van de politie zit volgens de advocaat van de artiest in de eindfase. Zelf hebben de raadslieden van Borsato ook eigen onderzoek gedaan. “Wat we hebben gevonden, is natuurlijk gedeeld met het Openbaar Ministerie”, verduidelijkt Knoops-Hamburger. “Het kan nog alle kanten opgaan. Het kan zijn dat het OM de schuldvraag overlaat aan de rechters.”

Knoops-Hamburger meent dat er sprake is van een heksenjacht tegen Borsato, die zich stilhoudt sinds de beschuldigingen van seksueel wangedrag. “Ze hebben de zanger al veroordeeld voordat er goed onderzoek is gedaan. Het feit dat Marco vanaf het begin is gebrandmerkt, zijn beeld uit Madame Tussauds is gehaald en zijn muziek niet meer is gebruikt, is middeleeuws”, stelt de advocaat.