LOUIS VAN GAAL opnieuw geopereerd: ‘Het wonder zou kunnen plaatsvinden dat ik weer zelf naar de wc kan gaan’

0

Louis van Gaal, die maandagavond een Eredivisie Oeuvre Award kreeg vanwege zijn verdiensten voor het Nederlands voetbal, kijkt reikhalzend uit naar dinsdag 19 september. Dat is namelijk de dag dat Van Gaal zal weten of zijn tweede operatie voor de agressieve vorm van prostaatkanker succesvol is geweest. “Op 19 september moet ik weer terugkomen. Dan wordt alles geactiveerd. En dan zou het wonder kunnen plaatsvinden dat ik weer zelf naar de wc kan gaan.”

Bij zijn speech ging de 72-jarige coach in op zijn gezondheidsperikelen. Bij Van Gaal werd in 2020 een agressieve vorm van prostaatkanker gevonden. Destijds werd hij geopereerd en reent ging hij opnieuw onder het mes. “Ik ben drie weken geleden weer geopereerd om alles in orde te brengen. Zodat ik weer controle krijg over mijn waterhuishouding”, vertelde hij openhartig. “Op 19 september moet ik weer terugkomen. Dan wordt alles geactiveerd. En dan zou het wonder kunnen plaatsvinden dat ik weer zelf naar de wc kan gaan.”


Ook speechte Van Gaal ver zijn moeizame relatie met de media. “Qua voetbal had ik geen dingen anders moeten doen, want op het moment zelf was het altijd een logische beslissing. Maar met de media had ik het op een andere manier kunnen doen. Ik had veel rustiger moeten antwoorden. Over het algemeen ben ik heel emotioneel en dan verhef ik mijn stem. Het was beter geweest als ik op een rustige manier had gereageerd. Eigenlijk net zoals Arne Slot. Die doet dat allemaal perfect, daar heb ik heel veel bewondering voor.”

Het was de derde keer dat de Eredivisie Oeuvre Award werd uitgereikt. Arjen Robben en Wim Jansen gingen Louis van Gaal voor.