Linda de Mol neemt 5 Oekraïense vluchtelingen in huis

0

Linda de Mol (Beeld: Talpa Network)

Presentatrice en actrice Linda de Mol biedt vijf Oekraïense vluchtelingen, waaronder drie kinderen,  onderdak in haar villa in Laren. “De vijf wonen echt bij Linda in huis, dus niet in het tuinhuis of iets dergelijks,” vertelt Linda’s manager Xenia.


Weekend, dat het nieuws naar buiten brengt, heeft ook foto’s gepubliceerd van de 5 vluchtelingen die samen met Linda haar villa binnengaan. “Linda heeft 5 mensen in huis genomen. Een moeder die gevlucht is met haar drie jonge kinderen”, laat Linda’s manager Xenia weten aan het weekblad. “Ook de moeder van de vrouw is meegekomen naar Nederland. Zij wonen echt bij Linda in huis, dus niet in een tuinhuis of iets dergelijks.”

Claudia de Breij vertelde recent in De Avondshow met Arjen Lubach dat zij en haar vrouw Jessica van Geel twee Oekraïense vluchtelingen in hun Utrechtse huis hebben opgevangen, een moeder met een kind dat lijdt aan kanker.


Vorige week maandag werd bekend dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanaf midden april ook Oekraïense vluchtelingen gaan opvangen. Op kasteel Het Oude Loo bij Apeldoorn is ruimte om zes tot acht Oekraïense gezinnen op te vangen. Het gaat om zo’n twintig tot dertig personen.