BINNNENKIJKEN – Liegen voor de kijkcijfers: Meilandjes op tv op huizenjacht naar huis dat ze al gekocht hebben

0
Vanavond start op SBS6 een nieuwe reeks Chateau Meiland  waarin de familie op zoek gaat naar nieuwe woonruimte nu ze gedwongen zijn de Hengelose woonboerderij te verlaten. De waarheid dat die jacht al lang geresulteerd heeft in de aankoop van twee nieuwe huizen in Noordwijk, een voor Erica en Martien en een voor Maxime, Leroy en de kleine Claire, mag niemand weten. Erica Meiland afgelopen vrijdag bij Jinek: “We zijn met iets bezig in Noordwijk, het is nog niet rond.” En dat is dus een leugen voor de kijkcijfers.

De verhuizing van Martien en Erica op tv in de reeks Chateau Meiland wordt flink gerekt door de makers. Martien en Erica mogen dan 18 februari hun beider handtekening hebben gezet onder de koopakte voor hun nieuwe villa in Noordwijk, verhuisd wordt er op zijn vroegst per 1 juni. De komende reeks zal in het teken staan van de zoektocht die dus eindigt bij de villa in Noordwijk.


De verhuizing van de Meilandjes naar de villa in Noordwijk die zij kochten van Kensington drummer zal niet te zien in de komende reeks van Chateau Meiland die in de eerste week van maart start. De akte van levering is pas 1 juni, wat betekent dat het passeren van de akte van levering pas te zien zal zijn in volgende reeks die in september start.

Martien en Erica betaalden de vraagprijs van 2.695.000 euro voor hun nieuwe optrekje. Uit die koopakte blijkt dat pas op 1 juni  de akte van levering passeert. De koopakte zelf passeerde 18 februari bij de notaris!


De komende reeks Chateau Meiland zal in het teken staan de problemen met de gemeente Bronckhorst, die er uiteindelijk toe leidde dat de Meilandjes de vorig jaar gekochte woonboerderij na een half jaar weer te koop zette, en de zoektocht naar een nieuwe woning die dus al gevonden is.

Erica en Martien verhuizen pas 1 juni naar Noordwijk (Beeld: Talpa)

De villa waarvoor Martien en Erica 2.695.000 euro betaalde werd in mei 2018 gekocht voor slechts 1.35 miljoen euro door Niels van den Berg, de drummer van de band Kensington.  De prijs die de Meilandjes betaalden, meer dan het dubbele, lijkt op het eerste gezicht hoog. Ook al omdat twee andere villa’s in de buurt recent van eigenaar verwisselden voor respectievelijk 1.7 miljoen en 1.8 miljoen.

Verkopend makelaar Kuijt zegt in Weekend dat de villa desondanks het geld meer dan waard is. ‘Er is heel veel aan gedaan. De vorige eigenaar is anderhalf jaar aan het verbouwen geweest. Het is een compleet ander huis geworden. Ik heb gezien hoe het daarvoor was en er is flink huisgehouden. Het is echt een heel mooi huis.’

Ook Maxime Meiland en haar vriend Leroy hebben in Noordwijk hun droomhuis gevonden. Ze betaalden 720.000 euro voor een twee-onder-een-kapwoning in Noordwijk die niet al te ver van het strand ligt. Het gerenoveerde huis telt 3 woonlagen. De woning heeft een woonoppervlakte van 139 vierkante meter en beschikt over drie slaap- en twee badkamers en een achtertuin van tachtig vierkante meter.Het huis is in ieder geval groot genoeg om Maxime’s droom werkelijkheid te laten worden. Maxime (24) wil namelijk zo snel mogelijk een broertje of zusje voor dochtertje Claire (3). Ook maxime wil de aankoop niet bevestigen als Shownieuws dat vraagt. Maar ontkennen dat dit haar nieuwe huis is deed Maxime ook niet. “Ik kan hier helaas nog niks over zeggen!”

De woonboerderij van de Meilandjes in het Gelderse Hengelo is inmiddels ook al verkocht. 

Dat geld ook voor het Franse kasteel van de familie Meiland. Dat is onder voorbehoud, verkocht voor tegen het miljoen. Volgens makelaars in de streek is het kasteel niet meer dan 600.000 euro waard. Niet vreemd dat Erica Meiland zegt ‘opgelucht’ te zijn.

De koper is een Nederlander, zo vertelde de familie vrijdag aan tafel bij Jinek. We hebben vanmorgen de handtekening gezet”, aldus Erica Meiland, die toegaf opgelucht te zijn. “Ja, maar ik vind pas dat het echt is als het echt verkocht is.” Het kasteel (binnenkijken!) is dan ook uit voorzorg nog niet uit de verkoop gehaald. 

Binnenkijken in het nieuwe liefdesnestje van Maxime en Leroy.

Share.