LEZEN! De liefdesbrief die MAUD aan BOER EVERT schreef (‘Ik ben er stil van’)

0

(Beeld: KRO/NCRV)

Maud heeft een ontroerende liefdesbrief geschreven aan boer Evert op wie ze stapelverliefd is. En dat mag heel Nederland nu ook weten. De overdonderde boer Evert reageerde op geheel eigen wijze met “Ik ben er stil van.’’


“Ik voel me heel prettig bij hem, als hij naar mij kijkt voel ik me vereerd, voel ik me verliefd”, vertelde Maud zondagavond in Boer Zoekt Vrouw. “Je moet even naar mij luisteren”, zegt Maud tegen Evert in Boer Zoekt Vrouw als ze haar liefdesbrief – waaraan ze heel hard heeft gewerkt – gaat voorlezen:

‘Lieve Evert,


Wat heb k een spannende periode met jou meegemaakt.

En eigenlijk, we zitten er nog middenin.

Evert, ik vind jou heel erg leuk, echt, ik heb gevoelens voor jou,

zien, ruiken, voelen en horen.

Dit zijn vier prikkels die voor mij een rol spelen als ik iemand leuk vindt.Als ik ons twee voor me zie dus mijzelf aan je zij dan denk ik,

dat is een leuk stel, die zijn mooi,

Ik ben een stevige vrouw en jij bent een grote man met een prachtig gezicht en lieve pretoogjes,

je hebt sterke armen en stevige handen die mij heel goed vast kunnen houden,

zodat ik mij heel veilig voel bij jou,

ik kan in jou wegkruipen.

Over veilig zijn, nog iets,

Jij biedt voor mij denk ik een hele veilige haven.

Niet een man die altijd ver weggaat, ik wil iemand om mij heen hebben,

Evert, ik weet nu wat ik voor jou voel,

Ik ben verliefd geworden, maar hoe zit het bij jou?

Kan ik nog een twijfel wegnemen, wat heb jij van mij nog nodig om morgen een goede keuze te kunnen maken?

Want wat wekt nou jouw interesse in mij?”

Maud.

Boer Evert is te verlegen om in te gaan op Mauds liefdesepistel. Hij vindt het het wel een mooie brief. “Ik word er wel een beetje stil van”, is zijn reactie. Onduidelijk is nog of boer Evert ook voor Maud kiest of toch voor Nans. Boeren Jouke en Rob hebben hun definitieve keuze inmiddels gemaakt. Lotte en Sonja gaan naar huis.