Laura Ponticorvo opgenomen in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging

0

(Beeld: Instagram Laura Ponticorvo)

Influencer en YouTuber Laura Ponticorvo (35) is opgenomen in het ziekenhuis vanwege pre-eclampsie; ook wel bekend als zwangerschapsvergiftiging. Laura moet tot de geboorte van haar dochtertje in het ziekenhuis blijven.


Laura Ponticorvo schrijft op haar Instagram: “Daar lig ik dan.. Totaal onverwachts en kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ben sinds donderdag opgenomen in het ziekenhuis en zal hier moeten blijven tot dat ons wondertje ter wereld zal komen.”

“Ik zal jullie even goed bijpraten wat er nu precies aan de hand is. Ongeveer 4 weken geleden toen het eindelijk weer eventjes super mooi weer was begon ik wat vocht vast te houden, ik heb me toen direct laten checken en toen hebben we niets geks gevonden. Mijn bloeddruk was goed en mijn urine was schoon! Fijn, dit gaf me rust en paar dagen daarna was m’n vocht ook weer helemaal verdwenen. Niks aan de hand dus, het zal wel door het weer zijn gekomen. We gingen weer vrolijk verder met broeden en genieten.”


Maar dat vrolijk broeden en genieten was maar voor even. Laura: “Nu had ik afgelopen donderdag mijn controle bij de verloskundige. Hier ontdekte ze dat mijn bloeddruk ineens veel te hoog was, veel hoger dan de vorige keren en ze trok direct aan de bel. Ik moest naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Daar word je dan door de molen gehaald. De baby werd gemonitord aan zo’n CTG scan-een hartfilmpje, mijn bloeddruk werd nogmaals opgemeten, mijn bloed werd afgenomen en m’n urine werd gecontroleerd. Hierin hebben ze eiwitten gevonden en dit in combinatie met een veel te hoge bloeddruk duidt alles op Pre Eclampsie.”

De influencer kan nog altijd niet bevatten wat er gebeurd is schrijft ze: “Normaliter krijg je klachten als je dit hebt en gek genoeg heb ik 0 klachten. Nog steeds niet. Ik voel me top fit dus daarom kwam dit als een klap binnen en kan ik het niet helemaal bevatten wat er nu gebeurt. De schok dat ik moest blijven en pas weg mag na de bevalling kwam ook even binnen en hiervan ben ik echt heel verdrietig geweest. Ik heb 2 dagen non stop gehuild omdat m’n hele plaatje in elkaar stortte omdat ik vanaf nu lekker zou beginnen met alles helemaal ready maken voor de kleine meid. Dus al haar kleertjes wassen en alles een mooi plekje geven, kijken wat we nog missen en dat nog gaan shoppen, alles in elkaar zetten samen met Ry wat er nog binnenkomt, kortom lekker rommelen in huis, iets waar ik zo van kan genieten en me zo op heb verheugd nu m’n verlof net zou ingaan.”