Pagina titel ...
woensdag, september 23
BINNENKIJKEN – Bank laat landhuis LAURA FYGI veilen (en de restschuld is voor de zangeres…)

0
Het landhuis van Laura Fygi in het Utrechtse Hollandsche Rading wordt geveild door de bank waar de zangeres een hypotheek van 1.6 miljoen euro heeft staan. Jarenlang probeerden Laura en man Sjaak een koper te vinden voor hun Engelse landhuis waar al sinds 2012 een executoriaal beslag van de bank op ligt. Die bank is het nu blijkbaar zat en gaat over tot veiling van het pand.

Tot en met 1 september 24.00 uur mag er een onderhands bod worden gedaan, zo schrijft bekendeburen,  en bieden kan op 16 september op internet  vanaf 9.30. Laura en haar man kochten het landhuis in 2000 voor 1,3 miljoen euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 1,6 miljoen euro. De verwachting is dat de opbrengst op de veiling vrijwel zeker niet genoeg zijn om de hypotheek terug te kunnen betalen.

(Lees verder na de advertentie)

Laura FYgi is zo ongeveer de buurvrouw van prinses Beatrix, want ze kan met een wandeling door het bos van Hollandse Rading naar Lage Vuursche lopen waar Beatrix woont.

Laura kocht het landhuis in het jaar 2000 voor €1.3 miljoen en wilde het in 2017 voor € 1.995.000 verkopen. Omdat er een hypotheek op het pand rust van €1.6 miljoen had Laura dus 400.000 euro winst gemaakt. Maar het liep even anders. Er kwam geen koper opdagen en Laura verlaagde de prijs naar € 1.725.000. Ook die fors verlaagde vraagprijs lokte geen kopers, dus werd het pand vervolgens in de verkoop gezet voor € 1.500.000. Net geen half miljoen minder dan toen twee jaar geleden.

Lees verder na advertentie

Wie het pand op de komende veiling koopt krijgt een landhuis met een totale woonoppervlakte van 293 vierkante meter. De sfeervolle leefruimte bestaat uit verschillende kamers. De zitkamer heeft een schuifpui naar het terras en open haard. De royale woonkeuken is voorzien van inbouwkasten. Ook is er een bibliotheek met originele schouw en tegeltjes, kastenwand en openslaande deuren naar de achtertuin.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met inbouwkasten waarvan één toegang geeft tot een dakterras. Biede slaapkamers hebben hun eigen badkamer. In totaal zijn er elf kamers, waarvan zes slaapkamers.

Het koetshuis, gelegen in de royale parktuin, heeft twee grote verwarmde en geïsoleerd kantoorruimtes met openslaande deuren naar de tuin en groot raam waar vroeger de poort zat. De voormalige stallen zijn omgebouwd tot berging voorzien van wastafel en ketel.

De besloten achtertuin is aangelegd in een Engelse landschapsstijl. Achter de woning is een groot terras met aansluitend een groot gazon. Aan de rand van het gazon heeft Laura zithoekjes gemaakt waaronder een zithoek onder een prieeltje bij een vijvertje. Kan het romantischer?

Maar de kans dat Laura en haar man er volgende zomer zullen zitten lijkt vrijwel uitgesloten nu het landhuis door de bank geveild wordt.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0