KOOS is DOOD: Zeg ‘ns Aaa-acteur John Leddy (92) overleden

0

Zeg ‘ns Aaa-acteur John Leddy (92) is op 92-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Den Bosch na een kort ziekbed overleden. Hij speelde jarenlang de rol van Koos Dobbelsteen in de tv-serie. ’De dood komt wel dichtbij nu ook John ons is ontvallen,’ zegt voormalig tegenspeelster Carry Tefsen.

’De dood komt wel dichtbij nu ook John ons is ontvallen,’ zegt voormalig tegenspeelster Carry Tefsen. Sjoukje Hooymaayer en Manfred De Graaf van het hechte tv-team gingen Leddy namelijk voor.


In de jaren tachtig was John Leddy bekend als Koos Dobbelsteen uit de tv-serie Zeg ‘ns Aaa. Hij was de handige klusjesman die was getrouwd met huishoudster Mien, DE rol van Carry Tefsen. Zeg ‘ns Aaa was een van de populairste Nederlandse sitcoms. De televisieserie omvatte 212 afleveringen en werd van 1981 tot 1993 uitgezonden door de VARA. In 1984 won de serie de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma op de Nederlandse televisie van dat jaar.

John Leddy was eerder te zien in De Kleine Waarheid, met Willeke Alberti, en hij speelde in Sil de Strandjutter. De laatste jaren was hij MOG in verschillende series en films te zien, vooral met kleinere rollen, onder meer in Baantjer, Russen en de miniserie Bij ons in de Jordaan, over het leven van Johnny Jordaan. In 2012 was hij te zien in Krasse Knarren bij omroep Max.


Leddy is na een kort ziekbed eerste kerstdag in het ziekenhuis in Den Bosch overleden, in bijzijn van zijn familie. John Leddy laat zijn vrouw Jannig Leddy (met wie hij 53 jaar getrouwd was), zijn vijf kinderen en elf kleinkinderen achter. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden in Heusden, waar hij de laatste vijftig jaar woonde.