BINNENKIJKEN! Belgisch koning Albert en zijn Paola verlagen koopprijs jacht met bijna 200.000 euro

0
(Beeld: OceanDrive/ChonranPictures)
Het jacht Alpa IV, vernoemd naar Belgisch koning Albert en koningin Paola stond vorig jaar nog te koop voor 1,95 miljoen euro, maar gaat nu in de uitverkoop voor slechts 1.7 miljoen euro. Het koningskoppel betaalde er in 2009 zelf nog 4,6 miljoen euro voor.

Koning Albert (87) en Paola (84) lijken maar niet af te komen van hun jacht, de Alpa IV. het jacht staat al sinds de zomer van 2021 officieel te koop, maar niemand die bereid was 1,95 miljoen euro te betalen. Nu moet een koper nog ‘maar’ 1,7 miljoen euro op tafel leggen.


De Alpa IV is 28 meter lang, heeft een maximumsnelheid van 55 kilometer per uur en heeft vier slaapkamers met eigen badkamers, een volledig uitgeruste keuken en een salon. Er zijn 4 bemanningsleden nodig om de boot te laten varen. Het jacht van Koning Albert II en Koningin Paola staat voor 1.95 miljoen euro te koop bij het Franse Oceandrive.

De verkoop lijkt alles te maken met het vermogen van de voormalige koning. Of beter aan het ontbreken van voldoende vermogen. Sinds Albert II in 2013 de fakkel heeft doorgegeven aan zijn zoon, koning Filip, krijgen hij en Paola nog elk jaar een slordige 900.000 euro dotatie. Onvoldoende, vindt de voormalige vorst, want het is een minder dan de 1,4 miljoen euro per jaar die hem oorspronkelijk was beloofd.


Ondanks zijn protest daarover is dat bedrag tot op heden onveranderd gebleven. De verkoop van een jacht, dat in gebruik en onderhoud niet goedkoop is, brengt aanzienlijk wat geld in het laatje. Het Paleis onthoudt zich van commentaar omdat het hier een privéaangelegenheid betreft.