Goedkoop vluchtje – Koning en zijn gezin per KLM terug in Nederland

0

UPDATE 2 – De herfstvakantie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar de Griekse zon duurde iets meer dan een etmaal. Per KLM-lijnvlucht vlogen ze vanmiddag terug vanuit Athene, nadat hun reis naar de Griekse vakantievilla die gisteren begon voor een nationale ergernis zorgde. Om 20.10, een kwartier te laat, landde het gezin op Schiphol.


Direct nadat vlucht KL1576 was geland om 20.10, werd op het woonpaleis van het koninklijk gezin, Huis ten Bosch in Den Haag, de koninklijke standaard gehesen. Nu de persoonlijke vlag van koning Willem-Alexander verlicht wordt na de grootscheepse verbouwing van het paleis, mag hij ook ‘s avonds worden gehesen.

UPDATE – Niet met het regeringsvliegtuig, de PH-GOV, maar met een lijnvlucht keert Koning Willem-Alexander vandaag terug naar ons land. De KL 1576 vertrekt  om 17.20 uit Athene om om 1955 op Schiphol te landen. Het duurste ticket kost rond de 650 euro per persoon. Dat is aanzienlijk goedkoper dan het regeringsvliegtuig opnieuw naar Athene te laten vliegen om het koninklijk gezin op te halen. Een retourtje Amsterdam-Athene met de luxe PH-GOV, vergt rond de 40.000 euro. Kennelijk wil de koning ook nog niet van geldverspilling op kosten van de staat beschuldigd worden. 


BINNENKIJKEN in het superluxe NIEUWE VLIEGTUIG van KONING WILLEM-ALEXANDER en MAXIMA

VORIG BERICHT

Waar zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters? Op dit moment, 14.00 uur, niet thuis op Huis ten Bosch, want daar wappert de koninklijke standaard van Willem-Alexander niet aan de vlaggenmast. In de praktijk gebeurt dat vrijwel altijd tot zonsondergang als de koning in zijn koninkrijk is. Het koninklijk vliegtuig, de PH-GOV, zou nog niet opgestegen zijn om het gezin vanuit Griekenland op te halen, maar zou nog Schiphol staan.

Willem-Alexander en Máxima verklaarden gisteravond dat ze hun net begonnen herfstvakantie in hun Griekse vakantievilla, vanwege de ontstane commotie rond het tripje,  zouden afbreken. In het land en in politiek Den Haag stak een storm van kritiek op toen bleek dat ze met het regeringsvliegtuig naar Athene vlogen voor de herfstvakantie, terwijl de regering Nederlanders met klem opriep zo veel mogelijk thuis te blijven vanwege de corona-crisis en zo min mogelijk naar het buitenland te reizen.

Wanneer en hoe de Oranjes nu terugkeren uit Griekenland is nog niet duidelijk. Het regeringsvliegtuig PH-GOV waarmee ze gisteren naar Athene vlogen, keerde gisteren aan het begin van de avond terug op Schiphol en lijkt daar, zo schrijft het AD, nog steeds te staan. Of het gezin de rest van de herfstvakantie thuis in Den Haag gaat doorbrengen of elders, is ook nog niet duidelijk.