Klopjacht eindigt in arrestatie gevangene en zelfmoord bewaakster die hem hielp te ontsnappen

0

Na ruim een week zijn de voortvluchtige gevangene Casey White en zijn bewaakster Vicky White (56), geen familie van elkaar, die hem hielp te ontsnappen opgepakt in Indiana. De bewaakster overleed korte tijd na de arrestatie aan schotwonden die ze zichzelf had toegebracht bij de arrestatie.

Naar de twee werd al ruim anderhalve week gezocht. Sheriff Rick Singleton zei maandag na de arrestatie: “Dit is het einde van een zeer lange, stressvolle en uitdagende anderhalve week. Het eindigde zoals we wisten dat het zou gebeuren. Ze zitten in hechtenis. We hebben vandaag een gevaarlijke man van de straat gehaald. Hij zal nooit meer het daglicht zien. Dat is een goede zaak, niet alleen voor onze gemeenschap. Dat is een goede zaak voor ons land.’’


De politie kreeg zondag een tip dat de auto waar de twee al ruim een week mee op de vlucht waren,  een Ford F-150 pick-up uit 2006, was gezien bij een wasstraat. Op bewakingsfoto’s was een man te zien die sterke overeenkomsten vertoonde met Casey White.

Bij de arrestatie raakte bewaakster Vicky zwaargewond toen ze op zichzelf begon te schieten. Ze werd  naar het ziekenhuis gebracht waar ze korte tijd later overleed. Grote vraag is waarom bewaakster, ook de assistent-directeur van de gevangenis in Lauderdale County de gevangene heeft geholpen. “Ik had alle vertrouwen in Vicky White. Ze is een voorbeeldige medewerker geweest. Wat heeft haar in hemelsnaam geprovoceerd, wat heeft haar ertoe aangezet om een ​​stunt als deze uit te halen? Ik weet het niet. Ik weet niet of we het ooit zullen weten’’, aldus sheriff Singleton.


De klopjacht begon op 29 april toen bewaakster Vicky White Casey White (38), in afwachting van een proces in een moordzaak  hielp op de vlucht te slaan. White had collega’s verteld dat ze de gevangene kwam halen voor een evaluatie van diens psychische vermogens. De twee, geen familie van elkaar zijn, gingen echter op de vlucht.

Amerikaanse media schrijven dat uit gesprekken met medegevangenen zou blijken dat de twee een bijzondere band hadden. Vicky haar huis vlak voor de ontsnapping verkocht, een geweer en een jachtgeweer aangeschaft en een oranje Ford Edge uit 2007 gekocht.