Kinderen DE VRIES: €250.000 uit voor gouden tip over vindplaats op strand JAIR SOARES

0

Op 4 augustus 1995, vandaag 27 jaar geleden, verdween de 7-jarige Jaïr Soares tijdens een bezoek aan het strand van Monster. Tot op de dag van vandaag zijn er weinig aanknopingspunten over wat er met Jaïr gebeurd is en daarom is – samen met de familie Soares en het coldcase-team van Den Haag – door Peter R. de Vries Foundation besloten om deze vermissingszaak opnieuw onder de aandacht te brengen en een beloning van een kwart miljoen euro uit te loven voor de tip die leidt naar de vondst van het jongetje.

Op 4 augustus 1995 omstreeks 16:00 uur komen vader en moeder Soares, Jaïr, Benvindo (twee van de vijf kinderen van het gezin) en een vriendin met dochter aan op het strand in Monster (Strandopgang Molenslag). De kinderen zijn lekker aan het spelen als omstreeks 17:20 vader met de kinderen naar een strandtent loopt om een patatje te kopen. Jaïr en de dochter van de vriendin spelen op dat moment buiten de strandtent tikkertje. Het gaat om een kwestie van seconden als blijkt dat Jaïr opeens weg is. Omstreeks 18.00 uur meldt de vader de vermissing van Jaïr bij strandtent Beachclub Molenslag. De politie start een grote zoekactie op het strand en in de duinen. Daarna is er een recherche team opgestart, maar helaas alles zonder resultaat. Er is nooit meer iets vernomen dan wel teruggevonden van Jaïr.


Kelly de Vries (voorzitter Peter R. de Vries Foundation): “Dit is een zaak die ons heel erg raakt. Het kan toch niet zijn dat een gezellig dagje naar het strand eindigt in een 27 jaar lange zoektocht naar je kind? Er moet iemand zijn die meer weet over de verdwijning. De Peter R. de Vries Foundation hoopt dat een lifechanging bedrag van een kwart miljoen euro iemand er toe zet om ons te helpen Jaïr te vinden. Dit kan (ook anoniem) via onze tiplijn.”

Claudio Soares (oudere broer van Jaïr):“Het gemis slijt nooit. Het is alsof iets aan je knaagt, maar je weet niet waar het zit, waar het vandaan komt en hoe je het kan stoppen. De pijn is chronisch. We móeten alles geven. Ik houd hoop. Hoop is het laatste in mij dat sterft.”


De beloning is 6 maanden geldig en verloopt op 4 februari 2023. Meer informatie over Jaïr Soares en de exacte voorwaarden die zijn verbonden aan de uit te loven beloning zijn te vinden op www.peterrdevries.nl

Tips over Jaïr: tip@peterrdevries.nl