Kijkers vinden liefdesbiecht vriendin Peter R. de Vries veel te privé: ‘Het lijkt wel een Bouquet-reeks in beeld’

0

Een deel van de 1.4 miljoen kijkers die zondagavond keken naar de documentaire ‘Vertrouwelijk’ waarin Tahmina Akefi zichzelf presenteerde als de grote liefde van de vermoorde Peter R. de Vries vonden haar verhaal veel te privé.  Heleen van Royen zapte zelfs weg. “Weggezapt bij Vertrouwelijk. Sorry, maar het lijkt wel een Bouquet-reeks in beeld. Ongemakkelijk.”

Tahmina Akefi (38) was in Vertrouwelijk bijzonder openhartig en vertelde dat zij zes jaar lang haar identiteit geheim had gehouden. Maar in de documentaire ‘Vertrouwelijk’ presenteerde zij als de grote liefde van Peter R. de Vries (65) tijdens de laatste jaren van zijn leven enorm gelukkig was.


Tahmina is in de documentaire niet alleen héél openhartig over de moord op Peter maar ook over hun liefdesleven. Zo vertelde ze dat ze medio 2018 ruzie kregen over zijn drukke baan. “Omdat hij doordeweeks te weinig bij Boulevard kon zitten, werd hij in het weekend uitgenodigd. Toen heb ik gezegd van: ‘Dit is de grens. Als je hier niks aan doet, dan houdt het op, want dit hou ik niet vol.’ Toen hebben we daar ook een pittig gesprek over gehad. Normaal gesproken was het hard tegen hard – we waren echt wel aan elkaar gewaagd – maar die ene keer zat ik echt in één keer tegenover Peter R. de Vries.”

“Dat was toen echt de Peter R. de Vries van de talkshows. Hij kwam binnen en maakte me helemaal met de grond gelijk, zo van: ‘Wat wil je? Dat ik mijn baan opzeg?’ Hij zei ook: ‘Het is zoals het is.’ Nou, als je tegen mij zegt ‘het is zoals het is’, dat is een verkeerde opmerking… Toen heb ik hem héél erg duidelijk gemaakt dat ik daar niet van gediend was. Ik stond op en zei: ‘Mijn huis uit!  Ja… Ik ging echt zo staan van: waar wacht je nog op?”


Een week later zat Peter opeens in de woonkamer toen Tahmina thuiskwam. “Ik kwam binnen en toen ik de voordeur opendeed rook ik zijn luchtje. Dat was het luchtje dat ik hem elk jaar voor zijn verjaardag gaf. Ik liep naar de woonkamer en hij zat daar in het donker op de bank te wachten.”

Wat zei hij toen? “Toen zei hij ook zoiets van: ‘Oké, ik ben te ver gegaan. Dat had ik niet moeten zeggen.’ Toen zei ik: ‘Eén dag in het weekend moet van ons zijn. Dat moet gewoon. Anders werkt het niet.’ Vanaf toen heeft hij ook tegen Boulevard gezegd dat hij die dag niet meer beschikbaar was.”

De reacties op de documentaire over de liefde tussen Tahmina en Peter zijn gemengd. Veel kijkers vonden het te privé en vroegen zich ook af hoe Petrs ex-vrouw en kinderen hiernaar hebben gekeken. Zo reageerde RTL Nieuws-presentator Boyan Ephraim met. “Kan iemand mij uitleggen waarom de laatste partner van Peter R. haarzelf moet onthullen?”

Heleen van Royen zapte zelfs weg. “Weggezapt bij Vertrouwelijk. Sorry, maar het lijkt wel een Bouquet-reeks in beeld. Ongemakkelijk. (…) Het verhaal, de liefde en het verdriet zijn overduidelijk, maar de manier waarop deze docu is gemaakt, spreekt me niet aan”, twittert ze. Nieuw Israëlitisch Weekblad-hoofdredacteur Esther Voet: “Natuurlijk, ik denk dat iedereen begrijpt dat Peter R. als een blok voor Tahmina Akefi viel, maar gevoelsmatig wringt dit. Intimiteit. Zo op straat. Wie zou dat willen?”

AD-columniste Angela de Jong: ‘Het voelde alles bij elkaar ongemakkelijk intiem, omdat de misdaadverslaggever deze privékant juist altijd afschermde. En nu zagen we ineens liefdesbrieven en appjes die hij aan ‘snoesje’ schreef. Pas laat realiseerde ik me: zij en documentairemaker Simon Vuyk (die jarenlang met Peter werkte en zeer emotioneel betrokken was bij het onderwerp) willen met deze beelden voor iedereen duidelijk maken dat ze niet zomaar ‘een vriendin’ was, maar echt zijn ‘grote liefde’.”De tv-recensent van Het Parool: “Peter wilde niet dat er geroddeld zou worden over het leeftijdsverschil van ruim twintig jaar want hij had, aldus Tahmina, een hekel aan de roddelpers. Best eigenaardig dat hij dan zo vaak bij RTL Boulevard aanschoof, dacht Lips, maar belangrijker was de vraag waarom Tahmina nu wél uit de anonimiteit wilde treden. () Tahmina zal Peter beter hebben gekend, maar Lips had het idee dat de journalist De Vries deze reconstructie niet senang had gevonden.”

Kijker Sydney op internet: “Ook best bijzonder dat Tahmina zegt dat ‘Peter echt een bloedhekel aan de roddelbladen had’ om vervolgens in een RTL Boulevard-achtig format alle privé-appjes en foto’s te tonen. Hoezo vertelt zij hoe ze geschaakt is? Hoe kijken zijn ex-vrouw en kinderen hiernaar?”

LEES OOK: Dit is TAHMINA AKEFI (39), de vrouw met wie PETER R. DE VRIES dit jaar zou trouwen (‘Hij legde mijn handen tegen zijn gezicht en zei: ‘Zou je met mij willen trouwen?’)