Kijkers geloven ‘toneelstuk’ NICK en SIMON niet: ‘Ongeloofwaardig en ingestudeerd’

0

Meer dan een miljoen kijkers zagen hét interview van Eva Jinek met Nick en Simon , maar veel van die kijkers geloofden het verhaal van het duo niet en noemden het ‘een toneelstuk’. De twee mannen houden vol dat er absoluut geen sprake was van ruzie, maar bij veel kijkers kwam hun het allemaal weinig geloofwaardig over.

Dat de zangers Nick en Simon uit elkaar gaan, betekent niet dat ze ook ruzie hebben vertelden ze maandagavond aan tafel bij Jinek. Volgens Simon Keizer is de lol gewoon weg. De twijfel van Simon kwam tijdens de wereldreis die hij in 2020 met zijn gezin maakte. In december van dat jaar,  tijdens een overleg met het artistieke team over een meerjarenplanning, bracht hij Nick op de hoogte van zijn twijfels overeen toekomst als duo. “Het voelde niet goed om dat hele plan nu te maken. Daarop besloten we geen plannen te maken.”


De twee zangers maakten vorige week na zeventien jaar bekend een punt te zetten achter hun muzikale samenwerking. Volgens Nick is er in de dagen daarna veel gespeculeerd over de reden achter dit besluit. “We hebben geen ruzie, dat is niet waar”, beklemtoonde hij. “De media doen hun werk, dat snap ik. Er gebeurt iets en dan wordt er niets gezegd. Dan gaan ze daar een verhaal van maken, ik snap dat dat gebeurt. Maar dat is niet zo.”

Simon vertelde aan Jinek dat hij wel muziek wil blijven maken. Nick liet weten de afgelopen twee jaar al ‘een beetje voor te sorteren op een solo-avontuur’. “Het is heel spannend.”


Eva confronteerde het duo ook met de geruchten Simon zijn vrouw veelvuldig zou bedriegen en dat reden voor Nick zou zijn om niet als duo verder te gaan. “Speelt dat een rol in de beslissing?”, zo vroeg Eva ze op de man af. “Nul”, zo reageerde Nick. “Ook dat we ruzie hebben is niet waar. Dat is gewoonweg niet waar. Kijk, enerzijds begrijp ik wel wat er nu gebeurt. De media doen in een bepaald opzicht gewoon hun werk: er gebeurt iets en er wordt even niks gezegd, dus dan dien je daar een verhaal van te maken als je op een redactie werkt, dus ik snap wel dat dat gebeurt, maar het is niet zo.”

Hoewel het duo volhield het nog prima met elkaar konden te kunnen vinden, leek hun lichaamstaal toch anders te vertellen. Eva Jinek. “Het valt me heel erg op dat jullie elkaar niet aankijken”, zo probeerde ze nog voorzichtig. “Moet dat dan?” kreeg ze als reactie. “Nee, maar ik vertrouw gewoon heel erg op mijn intuïtie.”

De kijker kon het allemaal maar moeilijk geloven. ‘Wát ’n toneelstuk! Hiermee richt je extra imagoschade aan! Stoom komt uit de oren van Nick en zijn ogen spuwen vuur’, zegt een ander op social media.