Kijker Hart van Nederland tegen presentator Maarten Steendam: ‘Je geslacht leidt me af’

0

(Beeld: Talpa/Nick van Ormondt)

Een kijker van Hart van Nederland heeft presentator Maarten Steendam gevraagd wat langere jasje te dragen die zijn kruis verbergen. De vrouw zegt tegen Maarten: ‘Je geslacht leidt me af’ daarop duidend of de volgens haar duidelijk zichtbare bobbel in zijn broek. “Het zal je zoon maar zijn die er zo bijstaat”, schrijft ze ook aan Maarten.


Maarten Steendam belooft een hart van Nederland-kijker met extra zorg naar zijn kledij te kijken voor hij ‘Hart van Nederland’ gaat presenteren. De 42-jarige presentator reageert daarmee op een klacht van een tv-kijker die afgeleid werd door Maartens kruis. Maarten deelde de mailwisseling met de geschrokken vrouw op Twitter.

De vrouw, die naar eigen zeggen op leeftijd is, schrijft “met enige schroom” dat Maartens geslacht goed zichtbaar is door zijn broek heen en dat ze zich daardoor niet goed op de nieuwsberichten kan concentreren. Ze vindt dat de presentator hierop aangesproken moet worden en dat hij bijvoorbeeld langere jasjes gaat dragen. “Het zal je zoon maar zijn die er zo bijstaat”, sluit ze af.


Maarten reageert vriendelijk. “Het is natuurlijk niet goed dat u tijdens de uitzending wordt afgeleid door dingen die in mijn kruisgebied gebeuren. Als jongeman kan ik er helaas niets aan doen dat daar nu eenmaal wat zit. Langere jasjes zijn, vrees ik, geen optie”, zegt hij.

De presentator vindt het ook geen goed idee is om collega’s te vragen dagelijks zijn “kruis te controleren”. “Maar wat ik wel kan doen is nog een keertje extra in de spiegel kijken voor we beginnen. Ik ben van harte bereid dit voor u te doen. Dan hoop ik dat het u ondertussen lukt om iets meer op mijn gezicht te concentreren.”