KIJK EN LUISTER- ‘Die ruzies, vriend ik wil ze niet voor jou’: Hazes gebruikt verlaten Monique en zoontje Dré als inspiratie voor hit

0

‘Die ruzies, vriend ik wil ze niet voor jou’….. André Hazes gebruikt het verlaten van Monique Westenberg en zoontje Dré als inspiratie voor zijn nieuwe nummer Kleine, grote vriend dat hij samen met John Ewbank schreef. Hazes laar zijn zoontje muzikaal nog maar eens weten dat hij hem de komende tijd veel minder zal zien, maar dat ook het voordeel heeft dat kleine Dre niet meer de ruzies tussen zijn ouders hoeft te zien. Hazes zelf is inmiddels al weer gelukkig met Sarah van Soelen.

André Hazes zingt in zijn nieuwste nummer Kleine Grote Vriend emotioneel over zijn echtscheiding en zijn zoontje Dré. Met het lied, dat geschreven is door John Ewbank, zegt hij tegen zijn kleine Dré dat hij afstand gaat nemen en dat hij zijn vader dus veel minder zal gaan zien. “Ik hoop dat je ooit ziet waarom ik ben gegaan”, zingt hij onder meer. Maar ook ‘die ruzies, vriend ik wil ze niet voor jou.’


Via het liedje probeert hij zijn zoon uit te leggen dat de relatie tussen hem en Monique niet werkte en dat hij hoopt dat Dre junior later begrip voor de situatie zal hebben.

Kleine grote vriend
Van nu af aan ga jij mij minder zien
Het spijt me want jij hebt dit niet verdiend
Mijn kleine grote vriend


Kleine kampioen
Wees maar lief voor mama, geef d‘r nog een zoen
Er is niets wat zij er aan had kunnen doen
Ze gaf alles wat ze had
En ook ik deed echt mijn best
Maar soms is willen niet genoeg

Later
Later als je groot bent en we praten
Hoop ik maar dat jij me niet verlaten hebt
Om wat ik nu zeg
Ja later
‘t is meer dan ik op dit moment kan vragen
Maar ik hoop dat je ooit ziet waarom ik ben gegaan
Wat ik heb gedaan
Die ruzies, vriend
Ik wil ze niet voor jou
Dus ik ga nu weg omdat ik…

Kleine grote man
Er is niets dat ik nu tot je zeggen kan
Sorry wordt het ook niet beter van
Mijn kleine grote man

Mijn allerbeste vriend
Ik had ons leven samen echt anders gezien
Tranen van geluk, niet van verdriet
Misschien wilde ik te graag
Wat ik zelf niet heb gekend
En lukt het daarom dus juist niet

Later
Later als je groot bent en we praten
Hoop ik maar dat jij me niet verlaten hebt
Om wat ik nu zeg
Ja later
‘t is meer dan ik op dit moment mag vragen
Maar ik hoop dat je ooit ziet waarom ik ben gegaan
Wat ik heb gedaan
Die ruzies, vriend
Ik wil ze niet voor jou
Dus ik ga nu weg omdat ik van je hou