BINNENKIJKEN – Kassa voor AFPERSOPA en LINDA DE MOL! Hypotheekvrij penthouse verkocht voor €570.000

0
De witte, elektrisch, typemachine deed Dirk M. uiteindelijk de das om. Op die machine tikte hij de dreigbrieven aan John de Mol
Tijdens de rechtszaak in maart 2015 betuigde Dirk M. spijt voor de rechtbank in Utrecht. Hij vond het 'heel verschrikkelijk' wat hij heeft gedaan.
Het penthouse van Dirk Klaas M. in het prestigieuze appartementencomplex ‘Hof van Beek en Royen’ in Zeist
Dirk Klaas M. (70) en zijn twee jaar oudere vrouw woonden op de vijfde, en hoogste, verdieping van het complex
Er is een woonkamer over de volledige breedte, 14 meter, van het appartement
Weids uitzicht...
Het hele appartement is afgewerkt met een fraaie parketvloer
Het 4-kamer hoekappartement dateert uit 2001
Het appartement heeft een luxe keuken
Die keuken is uitgerust met diverse inbouwapparatuur
Een van die drie slaapkamers gebruikte Dirk Klaas M. als werkkamer. Daar broedde hij waarschijnlijk zijn snode plannen uit om de familie De Mol af te persen
Er zijn drie ruime slaapkamers
De luxe ingerichte badkamer met douche, 2e toilet en 2 vaste wastafels alsmede aansluiting witgoed
Dirk Klaas M. kon van het zonnetje genieten op twee ruime terrassen, respectievelijk 13 en 20 m² groot.
De twee terrassen bieden de hele dag een optimale bezonning
Goed nieuws voor Linda de Mol! Haar afpersopa Dirk M. heeft eindelijk zijn appartement in Zeist weten te verkopen. Hij kreeg €570.000 voor het het hypotheekvrije optrekje waarvoor hijzelf €478.000 cash neertelde in 2001. Dirk M. kan nu dus makkelijk de door de rechtbank opgelegde €50.000 schadevergoeding aan Linda de Mol betalen.

Had Dirk M. november 2014 niet zijn appartement in Zeist te koop gezet dan was hij waarschijnlijk nooit ontmaskerd als de man die John en Lida de Mol maandenlang probeerde af te persen. Een alerte rechercheur ontdekte dat op een van de foto’s van de te koop gezette woning van Dirk M., al in beeld als mogelijke verdachte omdat hij een Audi A4 had met dezelfde bijzondere velgen als de man had die gebakjes in Blaricum bestelde om die vergezeld van een afpersbrief te laten afleveren bij John de Mol, een elektrische Olivetti typemachine stond. Een soortgelijke machine waarvan de politie wist dat de dreigbrieven er op getikt waren…


Dirk M. werd vorig jaar juli veroordeeld tot een gevangenisstraf van 441 dagen cel, waarvan 300 voorwaardelijk voor het ruim een jaar lang terroriseren van de gezinnen van John en Linda de Mol. Dat deed hij met dreigbrieven waarin hij heel veel geld eiste. De miljoenen die hij van de familie De Mol wilde zien wilde Dirk M. aan goede doelen schenken. Volgens zijn rechters was M. sterk verminderd toerekeningsvatbaar en niet geschikt om een gevangenisstraf te ondergaan door de dementie waaraan hij lijdt. Linda de Mol gaf in de dertien maanden dat M. zijn dreigbrieven stuurde 50.000 euro extra uit aan beveiligingskosten van haar kinderen. M. werd veroordeeld tot het terugbetalen van die kosten.

Tijdens de rechtszaak in maart 2015 betuigde Dirk M. spijt voor de rechtbank in Utrecht. Hij vond het ‘heel verschrikkelijk’ wat hij heeft gedaan. “Het spijt me verschrikkelijk voor de familie De Mol en mijn eigen familie. Ik weet niet hoe ik dit goed moet maken. Het is allemaal heel erg. Ik wil dat ik het terug kon draaien, maar dat kan ik niet.”


In het nu verkochte, uit 2001 daterende 4-kamer hoekappartement op de vijfde en bovenste woonlaag, woonde afperser Dirk Klaas M. (71) samen met zijn nu 73-jarige vrouw. Het appartement heeft vrij zicht op bosgebied en heeft een privélift. Vanuit zijn eigen lift stapte Dirk Klaas M. direct de hal van zijn appartement binnen. Er is een woonkamer over de volledige breedte, 14 meter, van het appartement en een luxe keuken uitgerust met diverse inbouwapparatuur. Ook zijn er twee ruime terrassen, respectievelijk 13 en 20 m² groot. Die bieden de hele dag een optimale bezonning. Het hele appartement is afgewerkt met een fraaie parketvloer.

Er zijn drie ruime slaapkamers. Een van die drie kamers gebruikte Dirk Klaas M. als werkkamer. Daar broedde hij meer dan een jaar zijn snode plannen uit om de familie De Mol af te persen. Daar tikte M. ook zijn afpersbrieven op de witte Olivetti-typemachine die hem uiteindelijk de das omdeed omdat een rechercheur die op een plank zag staan toen M. vorig jaar november voor het eerst zijn huis te koop aanbood op internet.

De nieuwe bewoner heeft nu een appartement inclusief misdaadgeschiedenis.

BINNENKIJKEN bij ex-wielrenner THOMAS DEKKER die na bloedzakken, prostituees en drank nu ook van zijn villa in Lommel af wil