Jurylid Gordon bij eerste opnamen K2 zoekt K3’: ‘Nog nooit iemand zo voor schut zien staan’

0

Een kleine 100 kandidaten maken kans om het nieuwe K3’tje te worden. Ze lieten meer dan 22.000 anderen achter zich. In het Belgische/Nederlandse ‘K2 zoekt K3’ moeten ze zich bewijzen tegenover een ‘hoor-jury’, een ‘zie-jury’ en een publieksjury. In die zie-jury Gordon en de Vlaamse Ingeborg. En zeker Gordon neemt geen blad voor de mond. “Ik heb nog nooit iemand zo voor schut zien staan. Je kunt maar beter je sociale media uitzetten. Voor een jaartje, of zo.”

“De olifant in de porseleinwinkel”, noemt de Gordon zichzelf en niet ten onrechte. Gordon in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad: “Ik zag backstage een hele knappe jongen. Tot hij het podium op kwam met een soort Ali Baba-pak aan. En maar gek dansen, met die grote voeten van hem. Nog nooit heb ik iemand zo voor schut zien staan. Hoe is dat in godsnaam mogelijk?, denk ik dan. Is er niemand in jouw omgeving die zegt hoe belachelijk dit is? Dan kan je maar beter je sociale media uitzetten, liefst een jaar lang.”


Maar, zegt Gordon ook: “Iedereen die op tv komt, is sowieso een winnaar. Ze hebben meer dan 22.000 anderen achter zich gelaten. Het zijn bovendien volwassen mensen die weten dat ze beoordeeld zullen worden op hun kunnen. En ja, voor een publiek en kijkers is dat misschien klote, maar zo is het nu eenmaal.”

K3 zoekt K3 wordt gepresenteerd door Kürt Rogiers (50) en Tooske Ragas (47). Rogiers in de krant: “Het nieuwe K3’tje mag een kleurtje hebben, het nieuwe K3’tje mag non-binair zijn. Dat maakt het programma boeiend en heel progressief”, zegt Kürt Rogiers. “En ik kan je dit vertellen: er vloeien minder tranen in The voice kids dan hier.”


En Tooske Ragas zegt: “Dit is niet gewoon: win de wedstrijd en misschien volgt er nog iets uit. Nee, dit is een vacature die wordt ingevuld. En wat voor een. We zagen pas nog een student geneeskunde die zei: Als ik win, gooi ik alles om.”

‘K2 zoekt K3’ is dit najaar te zien op SBS6 er de Vlaamse, commerciële, zender VTM.