‘Johnny Depp kreeg geen eerlijk proces’: advocaten willen rechtszaak overdoen

0

De advocaten van Johnny Depp (57) willen dat het proces tegen The Sun overgedaan wordt. volgens zijn advocaten zou de acteur geen eerlijk proces hebben gekregen hebben. Vorige maand oordeelde rechter Andrew Nicol dat Johnny Depp de smaadzaak die hij aanspande tegen de Britse krant The Sun, verloren heeft. De krant had hem een ‘vrouwenmepper’ genoemd in een artikel uit 2018.

Met de uitspraak haalde Depp’s ex Amber Heard haar gelijk, want de rechter achtte het bewezen dat de acteur haar geslagen heeft. Nu gaat Depp in beroep tegen die uitspraak.


Depps advocaat, David Sherborne heeft gevraag de uitspraak te vernietigen en rechtszaak over te doen. Volgens Sherbone heeft rechter Nicol geen rekening gehouden met het feit dat de getuigenis van Heard voortdurend veranderde en is haar verhaal onvoldoende getoetst aan het bewijsmateriaal.

“Zijn onkritische aanvaarding van haar versie van de feiten is onveilig. Wanneer we het oordeel bekijken, wordt duidelijk dat de rechter besloot om voor het ‘slachtoffer’ te kiezen, maar dat hij geen verklaring kon geven om die conclusie uit te leggen of te rechtvaardigen.”


LEES OOK: HET IS OFFICIEEL: Britse krant mag Johnny Depp ‘vrouwenmepper’ noemen (lees het gruweldagboek van een huwelijk)