JOHNNY DE MOL ontkent opnieuw mishandeling van ex Shima (in alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht, er is niets van waar’)

0

Johnny de Mol heeft opnieuw ontkend dat hij zijn ex-vriendin Shima Kaes heeft mishandeld. In een schriftelijke verklaring naar aanleiding van een artikel in HP/De Tijd waarin details over de aangifte die Kaes deed van onder meer zware mishandeling door De Mol staan zegt hij: “in alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht, er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan, van mishandeling is geen sprake.”

“Voor mij zijn er leukere dagen geweest”, reageert De Mol. “Ik heb zelfs nog even getwijfeld of ik wel bij HLF8 zou gaan zitten vanavond (woensdag, red), omdat er een publicatie is verschenen waarin mijn ex mij beschuldigt dat ik haar heb geslagen, geschopt en gewurgd.”


Eerder ontkende de presentator ook al dat hij zijn ex, met wie hij tussen 2014 en 2015 samen was, meerdere malen heeft mishandeld. Daar blijft hij bij. “Het is een verhaal dat mij al tijden achtervolgt, het gaat over een relatie van zeven jaar geleden. Die relatie was echt niet allemaal harmonie, maar in alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht, er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan, van mishandeling is geen sprake.”

Kaes deed in 2020 aangifte tegen haar ex. Kort daarvoor hadden Johnny de Mol en zijn vader John de Mol al aangifte tegen haar gedaan voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed Kaes’ juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. Haar juridisch adviseur bevestigde woensdag na het artikel van HP/De Tijd dat Kaes afgelopen week is gehoord door de recherche naar aanleiding van haar aangifte.


In die aangifte gaat het om drie vermeende mishandelingen door Johnny, die zouden hebben plaats gevonden in 2015.
De drie incidenten worden ook uitgebreid beschreven. De eerste was in Tulum, Mexico. Nadat Johnny cocaïne zou hebben gebruikt, zou hij Shima hebben geslagen, geschopt en hij zou op haar zijn gaan zitten en aan haar haren hebben getrokken. Bij het tweede incident, in Amsterdam, zou Shima ten val zijn gekomen nadat Johnny haar een vuistslag in het gezicht gaf. Later die avond zou hij haar hebben geschopt, geslagen en geprobeerd te wurgen. Ook zou hij haar met haar hoofd tegen een tafel aan hebben gegooid. Bij het derde incident, op Ibiza, zou Johnny haar wederom na drugsgebruik ‘volledig in elkaar geslagen’ hebben en weer een verstikkingspoging hebben gedaan.

Het dossier bevat, zo schrijft HP/DeTijd naast verklaringen ook tientallen foto’s waarop de verwondingen van Kaes te zien zijn. Op die foto’s is De Mol overigens niet te zien. Daarnaast is er ook een tekst van de huisarts die Shima behandelde, waarin de vermeende mishandeling wordt beschreven. “Afgelopen vrijdag ruzie gehad met vriend, hij was volgens pte (patiënte, red.) onder invloed van alcohol en drugs, overal blauwe plekken, 20 minuten geduurd, is 3e keer dat het gebeurd is, nu weg bij vriend, wilde niet naar eigen huisarts, zelfde als van haar vriend, is bekend persoon, pte twijfelt daarom nog of zij aangifte doet bij de politie, pte wil graag vastleggen wat er gebeurd is.”

Ook zijn er nog berichten van Johnny de Mol zelf te lezen in de aangifte. “Het spijt mij ook. Van heel veel dingen. Zeker van vanavond”, schrijft hij daarin. “Nooit goed te praten. Kansloos!! Fout. Onwaardig. Maar niet terug te draaien. Ik accepteer alle consequenties. Natuurlijk klopt dit niet. Ben veel te ver gegaan.”