VIDEO – JOHAN DERKSEN heeft ondanks ophef geen spijt van uitspraken Israël

0

Johan Derksen heeft dinsdagavond in Vandaag Inside gereageerd op de ophef die ontstaan is na zijn uitspraken over de oorlog tussen Palestina en Israël. Hij liet weten tevreden te zijn over de teksten die hij maandagavond uitsprak, maar geeft toe dat zijn uitspraak over “Joden die er zelf om gevraagd hebben” niet passend is, omdat de Joodse gemeenschap in Amsterdam dan ook een rol in het conflict zou hebben.


Derksen vertelt dinsdag aangesproken te zijn door advocaat Herman Loonstein, die aangaf dat Derksen best kritiek mag hebben op de Israëlische regering of de staat Israël. Loonstein vindt echter wel dat de uitspraak over “Joden die er zelf om gevraagd hebben” niet passend is, omdat de Joodse gemeenschap in Amsterdam dan ook een rol in het conflict zou hebben. Volgens Derksen heeft Loonstein hier een punt. “Maar inhoudelijk verandert er niets.”

In de uitzending van Vandaag Inside van maandagavond liet Derksen weten het onbegrijpelijk te vinden dat Nederlanders blindelings achter de Joden staan. “Ik vind dat we slaafs achter de Joodse gemeenschap aanlopen, terwijl er in Nederland ook een hele grote Palestijnse gemeenschap is”, zei hij. In de uitzending van dinsdagavond vertelt Derksen dat hij volledig achter deze uitspraak staat.