Johan Derksen noemt Oranjezomer-kijkcijferkanon Hélène Hendriks ‘onervaren presentatrice’

0

(Beeld: Talpa/WilliamRutten)

Johan Derksen is klaar met Oranjezomer-kijkcijferkanon Hélène Hendriks. Dat Hélène zou hebben gezorgd voor de hoge kijkcijfers van De Oranjezomer, vindt Derksen onterecht. “Wilfred heeft de basis gelegd en Hélène kwam in een opgemaakt bedje.”


Hélène Hendriks presenteerde de laatste negen afleveringen van De Oranjezomer en nam het stokje over van Wilfred Genee. Die zou op vakantie gaan, maar uiteindelijk werd geconfronteerd met het overlijden van zijn vader. Het format van De Oranjezomer bleef met Hélène aan het roer knap overeind. De meest bekeken afleveringen waren zelfs met Hélène en niet met Wilfred.

Volgens Johan Derksen heeft zij dat ook fantastisch gedaan, maar heeft zij niet gezorgd voor de hoge kijkcijfers. “Hélène was een hele onervaren presentatrice en die hebben wij met zijn allen erdoor getrokken”, vertelt Derksen aan De Telegraaf. “Maar Wilfred heeft de basis gelegd en alles opgebouwd.”


Johan vindt het dan ook niet terecht dat er mensen zijn die vinden dat ze Wilfred voor altijd moet vervangen. “Wilfred doet dit programma al jaren. Het is niet zo als je vader overlijdt, en je opvolger het goed doet, dat je dan ter zijde geschoven wordt. Dat zouden van der Gijp en ik ook niet pikken.”

Maandag begint het nieuwe, reguliere, seizoen van Veronica Inside. Of Wilfred maandag, zo snel na de dood van zijn vader, al aanschuift, weet Derksen niet. “Ik heb hem gezegd, neem je rust want dit hakt er in. Dramatischer kan haast niet”, zegt Derksen.

Hij heeft er begrip voor als Wilfred nog een aantal weken rust neemt. “Maar uit eigen ervaring weet ik dat als zoiets je overkomt, werken de beste therapie is. Maar daar kun je iemand niet in adviseren. Alleen Wilfred weet hoe hij zich voelt.”