JEROEN VAN DER BOOM: ‘Geen Toppers-concerten dit jaar!’

0

De kogel is door de kerk: er komen geen Toppers-concerten dit jaar! Vorig jaar stonden de zangers in november in de Arena, maar dat beviel niet zo goed. En nu is er deze zomer in de Johan Cruijff Arena geen plek meer vrij. Jeroen van der Boom bevestigt dan ook dat er dit jaar geen Toppers-concerten komen.

In 2023 komen er geen Toppers shows van hem, Jan Smit, René Froger en Gerard Joling. Jeroen van der Boom tegen Shownieuws: “René is de baas, die mag zeggen hoe het is.” Vorig jaar stonden de zangers in november in de Arena, maar dat beviel niet zo goed. Ze willen terug naar de voorzomer, maar onder meer vanwege voetbal moeten de Toppers wachten op volgend jaar. “Voor de echte fans even geduld, het komt allemaal goed.”


Feit is dat de bezoekersaantallen sinds 2017 niet om naar huis te schrijven zijn en de reeks zich in 2017, 2018, 2019 en 2022 beperkte tot twee concerten. En dat betekent weer dat er niet op nauwelijks winst gemaakt wordt. Geluk bij een ongeluk was dat dat in 2018 er nog een, door Jumbo, uitgekocht concert voor haar klanten bij kwam. Het blijft een heel verschil met eerdere jaren waarin Froger, Joling en Gordon soms zes keer per jaar in een volle ArenA stonden.

Afgelopen jaar waren er vier concerten gepland en werden het er drie, waarbij de kaartjes voor de laatste show volledig opgekocht werden door de Postcodeloterij. De show op zaterdag was volledig uitverkocht, voor de vrijdag werden kaartjes voor slechts een tientje verkocht via een veilingsite en een vierde concert, waarvoor klanten van Jumbo konden sparen voor een tweede gratis kaartje, werd geannuleerd omdat de actie niet liep.


Een teken dat de populariteit van De Toppers is afgenomen? Punt is ook dat de kaartjes noodgedwongen ieder jaar in prijs stijgen. De beste kaartjes kosten vorig jaar al ruim boven de tachtig euro. Niet om de zakken van Froger c.s. te vullen, maar omdat de materiaal en (personeels)kosten de afgelopen jaren heel hard zijn gestegen. De kans dat een Toppers-ticket in de nabije toekomst meer dan 100 euro gaat kosten is dan ook