JANKE DEKKER wilde einde aan leven maken na overspel man Tom Egbers

0

Janke Dekker, de echtgenote van de wegens grensoverschrijdend gedrag onder vuur liggen presentator Tom Egbers heeft in 2008 een einde aan haar leven willen maken na het overspel van haar man met een stagiaire.

De situatie maakt haar zo radeloos en verdrietig dat ze op een moment, in het najaar van 2008, naar een spoorwegovergang buiten de stad rijdt. “Ik dacht: wat heeft het leven nog voor zin? Ik knal mezelf voor de trein. Ik ben niet gelovig, maar heb Hem wel aangeroepen. ‘Help me.’ Ik dacht nog: moet ik nog iets opschrijven? Maar op dat moment belde mijn vriendin. ‘Janke, je hebt kinderen, dit is het ergste wat je ze aan kunt doen,’” vertelt ze vandaag in het AD.


Dekker zegt in de krant dat vijftien jaar geleden haar dochter op schoolkamp ging en haar telefoon kapot was en er nog een oude mobiel van Egbers in de la lag. “Ik verwisselde de simkaartjes. Niet wetende dat sms’jes op een telefoon worden bewaard. Even later kwam mijn dochter overstuur naar beneden gerend.” Haar man bleek drie jaar lang een affaire te hebben gehad met een ruim twintig jaar jongere collega. De sms’jes hadden volgens haar een hoog Romeo en Julia-gehalte. “Teksten – mijn dochter kan ze zo opdreunen – als ‘wat deed jij in mijn droom vannacht?’ En ‘overal waar ik kijk, zie ik jouw gezicht’. Ze was verliefd geworden, en hij ook. Mijn eerste reactie was: daar is het gat van de deur.” Hij pakte zijn spullen.

Egbers beëindigt volgens Dekker de relatie en lichtte vervolgens ook de leiding bij de NOS in. Volgens Janke ging de affaire niet verder dan zoenen. Van seks zou geen sprake zijn. Tot haar verdriet blijkt Egbers met meer vrouwen app-contact te hebben gehad. “Flirterig contact, alleen telefonisch, maar nooit seksueel getint. Het waren vrouwen van buiten het werk.”