JAIMIE VAES doet dan toch aangifte tegen LIL KLEINE: ‘Niet te bevatten dat iemand je zoveel pijn kan doen’

0

Jaimie Vaes heeft dan toch aangifte gedaan tegen haar ex-partner Lil Kleine. “Ik denk dat dit wel nodig was, hoe heftig ook, om uit deze situatie te komen.” Vaes zegt zich nu op haar toekomst te richten. Die toekomst ligt op Ibiza waar zij en zoontje Lio zich goed voelen.

Jamie Vaes deed donderdagavond haar verhaal in de talkshow Khalid & Sophie. een maand geleden dook een filmpje op waarin de rapper haar zou hebben mishandeld. Samen met haar advocaat Kim Beumer schoof ze aan in de NPO-talkshow Khalid & Sophie, om haar kant van het verhaal te doen. Ze vertelde presentator Khalid Kasem dat het naar omstandigheden goed met haar ging. “Het gaat goed. De ene dag beter dan de ander, maar dat hou je nog een tijdje. Ik heb goede hulp en lieve vrienden en familie om me heen. Maar het is wel een rotte periode, het is niet makkelijk.”


Vaes vertelde dat het eerste jaar van haar relatie met Scholten ‘superleuk’ was. “Je hebt mooie momenten, je bent verliefd. Maar dan verschuift de dynamiek. Je gaat van een voetstuk naar de grond en dat meerdere malen per week. En dat bouw je dan langzaam op.”

“Als je van iemand houdt, ga je daar niet zomaar weg. En nog steeds, hoe gek het ook klinkt, kan je iemand missen. Ook al is diegene niet goed voor je. Je hart en ziel ligt bij zo’n persoon.” Vaes merkte in de loop der tijd dat Lil Kleine een andere kant van zich liet zien. Dat leidde niet direct fysiek geweld. “Fysiek geweld gaat wel weg. Woorden en gedrag blijven hangen. Het is niet te bevatten dat iemand je zoveel pijn kan doen. Die dynamiek is heel gek”, vertelde Vaes.


Over het uitgelekte filmpje waarop te zien is dat de rapper het hoofd van Vaes tussen de deur van zijn auto probeert te klemmen kon Vaes, nu zij aangifte heeft gedaan, niet veel vertellen. “Maar het was een avondje als zovelen. Een avondje uit. Onderweg ontstaat er frictie en een woordenwisseling en dan escaleert dat, tot dat dus. Wat op de beelden te zien is.” Achteraf was ze blij dat de beelden hun weg naar internet vonden. “Als het niet zo expliciet naar buiten was gekomen had ik hier niet aan tafel gezeten en had ik nog in dezelfde situatie gezeten. Er is geen weg terug. Die had ik even nodig.”

Vaes vertelde ook over die nacht vorig jaar dat ze zich ‘bebloed’ meldde in de lobby van een hotel op Ibiza. Later verscheen er een video waarin zij Vaes en Lil Kleine naast elkaar zaten en hun verhaal deden over wat er die nacht gebeurd was. In die video beloofde Lil Kleine in de toekomst wat liever te zijn voor Vaes. Vaes vertelde aan tafel bij Khalid dat ze in het filmpje ‘totaal niet zichzelf’ was. Het filmpje werd gemaakt op verzoek van haar inmiddels vroegere management Namam, waar Lil Kleine nog wel onder contract staat.

“Wij werden door crisismanagement kort erna begeleid beiden om dit op te nemen, zodat het een signaal naar het publiek kon zijn om het niet verder te laten escaleren in het nadeel van de carrière van mijn ex-vriend op dat moment. Dan krijg je een stukje tekst wat het beste is om te vertellen. Om de schade te beperken. (…) Dan neem je een aantal filmpjes op en de beste versie wordt verspreid. (…) Helemaal als ik nu terugkijk was het niet verstandig.”

Vaes advocaat Beumer wilde niet zeggen wat voor aangifte er precies is gedaan tegen de rapper. “Het strafrechtelijk onderzoek neemt nu zijn koers.” Buiten de aangifte om moeten er ook nog veel ‘civiele zaken’ worden afgehandeld, zoals het verbreken van de relatie tussen Jaimie Vaes en Lil Kleine. “Ze hadden geen huwelijk of partnerschap, maar ze hebben wel een minderjarige zoon.”

Vaes zegt zich nu op haar toekomst te richten. Die toekomst ligt op Ibiza waar zij en zoontje Lio zich goed voelen.ZIEN! LIL KLEINE werkt aan zichzelf op paradijslijk Phuket (rapper heeft voor 56 dagen intrek genomen in luxe afkickkliniek The Parc)