ZIEN! LIL KLEINE werkt aan zichzelf op paradijslijk Phuket (rapper heeft intrek genomen in luxe afkickkliniek The Parc)

0
(Beeld: Instagram Lil Kleine/CP/The Parc)
Lil Kleine werkt aan zichzelf op het paradijselijke, Thaise, eiland Phuket waar hij voor 56 dagen zijn intrek heeft genomen in The Parc, een luxe afkickkliniek met een speciale behandelmethode voor ‘young adults’. Bijzonder: de zondagen zijn vrij. Dat maakte dat Lil Kleine afgelopen zondag door Nederlandse toeristen zonnend en met zijn entourage, werd gespot op Chaweng Beach.

The Parc wat staat voor The Phuket Addiction Recovery Clinicgeopend is open sinds 2019 en wordt geleid door twee ex-verslaafden en is niet echt goedkoop. De prijs voor de door de kliniek aanbevolen 56-daagse behandeling is minimaal 18.000 euro. Voorde helft van dat geld kan ook een 28-daagse behandeling worden gevolgd. De faciliteit is gelegen op een steile heuvel met uitzicht op de Kathu-meren en de omliggende dorpen, niet ver van de Kathu-waterval. The Parc heeft een internationaal behandelteam. Zo werken er therapeuten uit Frankrijk, Spanje, Zweden,  Thailand, maar er is ook een Nederlandse therapeut werkzaam.


Lil Kleine krijgt tijdens zijn 56-daagse behandeling ook volop mogelijkheden om van het eiland Phuket te genieten, want de kliniek biedt wekelijkse excursies aan, waaronder strandtrips. Cliënten van The Parc krijgen ook de mogelijkheid om mindfulness en meditatie te volgen in een lokale tempel.

De zondagen zijn therapievrij. Zijn eerste vrije zondag gebruikte Lil Kleine om een zonnebad te namen op het bekende Chaweng Beach. daar werd hij afgelopen zondag dan ook, liggend in de zon, gespot door twee Nederlandse, jonge, vrouwen, die het nieuws doorspeelden aan deze site.


De kliniek waar Lil Kleine nu zijn intrek heeft genomen voor acht weken heeft een speciale behandelingsmethode voor ‘young adults’die met zichzelf in de knoop zitten als gevolg van drank en drugs. De kliniek werkt met het 12 Stappen Minnesota Model.  Dat betekent:

Stap 1 – Erken je verslaving en de gevolgen
Stap 2 – Geef toe dat je hulp nodig hebt
Stap 3 – Aanvaard de hulp
Stap 4 – Maak de balans op van je leven
Stap 5 – Ga aan de slag. Allereerst door je uit te spreken naar een vertrouwenspersoon
Stap 6 – Onderzoek je zwakheden en tekortkomingen
Stap 7 – Uit je bereidheid om te werken aan je gedrag
Stap 8 – Ga na wie je schade hebt berokkend
Stap 9 – Maak het goed met deze mensen
Stap 10 – Hou door zelfonderzoek voortdurend een vinger aan de pols
Stap 11 – Creëer stilte in je leven door gebed of meditatie
Stap 12 – Geef je ervaringen door aan lotgenoten

Hoewel Kleine in de kliniek wel, buiten de therapie-uren, gebruik mag maken van zijn laptop en telefoon is het hem door de Nederlandse rechter verboden contact op te nemen met zijn ex-verloofde Jaimie Vaes. Het contactverbod is een van de voorwaarden die door de rechtbank enkele weken geleden oplegde toen zij besloot dat de rapper de inhoudelijke behandeling van de mishandelingszaak waarin hij wordt verdacht in vrijheid mag afwachten.

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, liet vorige week donderdag sinds lange tijd weer van zich horen. Hij plaatste op zijn Instagram een video waarin hij zijn excuses maakt voor zijn gedrag van de afgelopen tijd.

Jorik in die video: Ik zie in dat ik een veel te lange tijd op een ongezonde, verkeerde manier heb geleefd. Dat ik verkeerde dingen heb gedaan als persoon. Dat ik mezelf niet ben geweest. Dat ik verkeerd heb gehandeld. En dat ik veel mensen pijn heb gedaan en gekwetst en dat dat nooit had mogen gebeuren.”Hij vervolgt: “Ik zie ook in dat wat er gebeurd is, fout is en dat daar hulp voor nodig is. Professionele hulp. Ik ben op dit moment in Thailand waar ik deze professionele hulp krijg. Ik weet dat dat een hele lange weg gaat worden, maar daar ga ik met volle moed tegenaan. Wat ik ook nog wil zeggen is, dat ik me heel goed realiseer dat ik niet het voorbeeld ben geweest dat ik wil zijn voor mijn kind als vader.” Daarnaast zegt Jorik zijn fans te missen, van ze te houden en dat hij hen snel hoopt te zien.

Dat hij zich in de video niet rechtstreeks richt tot Vaes, het vermeende slachtoffer van de mishandeling waarvoor hij in februari werd opgepakt, heeft mogelijk te maken met het opgelegde contactverbod. Contact via sociale media geldt voor de rechtbank als indirect contact en dat mag dus ook niet.

Kleine werd in februari opgepakt op verdenking van mishandeling van Vaes. Hij zou het hoofd van zijn verloofde tussen een autodeur hebben geklemd. Na drie nachten in de cel kwam hij vrij, maar nadat het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. In dat hoger beroep oordeelde de rechter dat Kleine toch weer terug naar de gevangenis moest. Half maart kwam hij na veertien dagen weer vrij. In afwachting van het vervolg van de zaak, vertrok de rapper naar in Thailand waar hij naar eigen zeggen ‘professionele hulp’ zou gaan zoeken.

Die professionele hulp heeft hij nu gevonden bij The Parc op Phuket.

VIDEO – Zie hoe ‘Lil’ Kleine vriendin Jaimie bij de haren uit zijn auto sleept